Kulturní léto v Liberci: zajímavé letní akce ve městě v podhůří Jizerských hor

Kulturní léto v Liberci: zajímavé letní akce ve městě v podhůří Jizerských hor 

Liberec kulturně nespí ani přes léto. Koná se v něm spousta zajímavých akcí, ze kterých jsme pro vás připravili výběr od filmů, koncertů a festivalů až speciální program v Zoologické zahradě.

Léto na náměstí

Před libereckou radnicí se během prázdnin až do 8. září prostřídají kapely, divadelní soubory, básníci, tanečníci i jiní performeři v rámci Léta na náměstí. Mimo jiné tam vystoupí kapela Jelen, básníci SLAM poetry, proběhne Liberecký pivní festival, můžete si zacvičit tai-chi nebo zatančit na tančírně. K tomu si můžete dát drink z letního baru otevřeného denně od poledne do 22 hodin

Benátská! s Impulsem

Už po sedmadvacáté se můžete pobavit díky nabitému hudebnímu programu festivalu Benátská! s Impulsem. Letošní ročník proběhne poslední červencový víkend: od čtvrtka 25. od neděle 28. července přivítá na prosluněných zelených plochách Veseckého sportovního areálu v Liberci hvězdy jako Chinaski, Marka Ztraceného a Michala Hrůzu, ale i zahraniční kapelu, švédské Europe známé třeba pro svůj hit The Final Countdown. Třešničkou na dortu bude čtvrteční oslava 80. narozenin Karla Gotta.

Oblastní galerie v Liberci

Ani o umění není léto v Liberci ochuzeno. Oblastní galerie tu pořádá výstavy jako třeba tu s mezinárodní účastí, zaměřenou na oblast hygieny, lázní ve spojení s estetikou. Jiným zajímavým projektem je výstava fotografií a jiných děl Běly Kovářové, mapující její tvorbu od roku 1923 až do 2010.

Podvečerní dětské prohlídky města

Až do 30. srpna mohou zejména rodiče s dětmi zažít neobvyklou komentovanou prohlídku centra Liberce. Každý pátek od 18 hodin začne prohlídka v Městském informačním centru a děti i jejich rodiče se během ní dozví zajímavosti z libereckých dějin. Na náměstí potkáte možná i radničního rytíře, který se s vámi rád vyfotí, bude-li v dobré náladě. Během prohlídky budou moct chytré děti získat za odměnu malý dárek.

Babylonské léto a iQLANDIA

V oblíbeném libereckém aquaparku Babylon si po celé léto užívejte nejrůznějších aktivit, které jsou v nabídce Babylonského léta. Od tancování po potápění, v Babylonu nuda v létě nenastává. 

moderním centru vědy iQUALANDIA najdete planetárium i stovky originálních interaktivních exponátů. Svět vědy a techniky je tu představen tak poutavě, že zaujme nejen vědecké nadšence. Přes léto tam probíhá program, zahrnující třeba promítání filmu Cesta časem: Od Velkéhop třesku po vznik lidstva, který vás provede historií vesmíru.

Zoo

Kromě běžné návštěvy liberecké Zoo, nejstarší zoologické zahrady v ČR se 160 druhy zvířat včetně vzácného bílého tygra indického, lva barberského, pandy červené i slona indického, se tam v létě konají speciální akce jako oslava Mezinárodního dne slonů. K této příležitosti můžete využít nabídky mimořádných komentovaných prohlídek v zázemí Pavilonu slonů.

Letní kino

Od 20. července do 24. srpna se v Lidových sadech můžete za pouhých 50 Kč jít podívat na filmy v letním kině. Skoro každý čtvrtek, pátek a sobotu se promítá – na programu je třeba Po strništi bos, Stoletý stařík a Zrodila se hvězda s Lady Gagou v hlavní roli.

Foto: Mywanderlust.pl

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!