Hudební novinky, týden #26: jazzové komorní koncerty i hvězdy jako Phil Collins nebo Mark Knopfler

Hudební novinky, týden #26: jazzové komorní koncerty i hvězdy jako Phil Collins nebo Mark Knopfler 

V týdnu od 24. června nás čekají koncerty od metalových Disturbed přes komorní jazzové koncerty zpěvačky Crystal Monee Hall, zpěváka Leeho Andrewa Davisona nebo Mirky Novak až po velkolepé show hvězd jako Phila Collinse, Marka Knopflera, Walk Off The Earth nebo Slayer.

Hned v pondělí se pražská Malá sportovní hala na Výstavišti promění v metalový ráj. Stane se tak díky americké skupině Disturbed, která do Prahy zamíří během svého světového turné podporujícího nové album Evolution a singl Are You Ready, který na něm posluchači najdou.

Brňáci si v pondělí mohou zvolit třeba mezi koncertem kapely Čechomor s dechovým orchestrem Kumpanovi muzikanti na Špilberku a bluesovým zážitkem v komorní Staré pekárně, kde zahraje německo-rakouské seskupení Sir Oliver Mally a Peter Schneider.

Milovníci jazzu si mohou v Praze vybrat mezi Crystal Monee Hall, zpěvačkou se silným i citlivým hlasem postaveným na soulových a gospelových základech, která vystoupí v Jazz Docku, a zpěvákem s taktéž hlasem jemným i hrubým, Američanem Leem Andrewem Davisonem, kterého uslyšíte s kvartetem v Redutě Jazz Clubu.

V úterý přijede do Prahy jeden z nejvýznamnějších britských hudebníků, zpěvák a bubeník Phil Collins. V O2 areně předvede své hity při turné Still Not Dead.

Pro koho by byl Phil Collins moc slabou kávou, ocení třeba koncert Slayer v pražské Tipsport Areně. Trashmetalová kapela působící už od 80. let se chystá rozloučit se svými fanoušky na turné nazvaném Final world tour.

Ve středu zahraje v O2 areně zpěvák a kytarista z kapely Dire Straits Mark KnopflerJeden z největších kytaristů všech dob Mark Knopfler se svou novou kapelou objíždí koncerty po celé Evropě během turné Down the Road.

Ti, kdo preferují komornější atmosféru, synthpop a ve středu to nebudou mít daleko do Plzně, by neměli zmeškat koncert hudebnice Never Sol. Písničkářka vydala minulý rok album Chamaleo, za které nedávno získala nominaci na letošní Ceny Anděl v kategorii Sólová interpretka.

Kdo by si raději zatancoval na pořádnou dávku funku, by měl zajít na koncert Kool & the Gang do pražského Fora Karlín. Přivezou hity jako Celebration, Get Down On It, Fresh, Cherish nebo Ladies Night a energickou show podpoří domácí David Kraus a Gipsy Brothers, Top Dream Company a DJ a rapper Michael Viktořík.

Ve čtvrtek je ve Foru Karlín vystřídají kanadští Walk Off The Earth, kteří okouzlili svět svými svébytnými covery slavných písní a mají za sebou spolupráci s hvězdami jako zpěvačkou Selah Sue, rapperem Snoop Doggem nebo producentem Stevem Aokim.

Milovníci coverů také ocení koncert The Backbeat Beatles, kteří přijedou přímo z Liverpooluhity Brouků předvedou první v divadle Hybernia v Praze ve středu 26., den poté pak v brněnském klubu Sono

Plzeňštští přivítají ve čtvrtek v amfiteátru Plaza Michala Davida, který tam zavítá v rámci svého Open Air Tour. Zazní jak prověřené úspěšné hity tohoto zpěváka, tak i méně známé písně "z archivu".

V pátek v Redutě Jazz Clubu vystoupí zpěvačka Mirka Novak, narozená v Česku, žijící však v Americe. Soulová zpěvačka plná nezkrotné energie, která umí okořenit svou show pořádným groovem, improvizací i nečekanými rytmy, do Prahy přijede se svým Dream Bandem. 

V pátek také vyjdou nové desky, na 10 CD nebo 5 LP se objeví třeba zvuková rekonstrukce výběru z toho, co se v roce 1969 odehrálo na památném festivalu Woodstock. Vyjde také třeba výběrové dvojalbum Kylie Minogue Step Back In Time: The Definitive Collection.

O víkendu pak proběhne třeba festival Vysmáté léto aneb Rockfest pod Kodaňským hradem. Na jeho letošním, již 16. ročníku, který se bude konat od sobory 29. do neděle 30. června, se můžete těšit na kapely Kryštof, Horkýže Slíže a další.

V sobotu zahraje v Lucerna Music Baru punk-metalová kapela Melvins. Letos kapela znovuvydala své album Honky z roku 1997, jedno z celkem 29 úspěšných alb.

Prague Summer Nights přivezou taky v sobotu do Tábora vystoupení s názvem Opera Scenes, během nějž proběhnou scénická zpracování árie z Rusalky Antonína Dvořáka, Prodané nevěsty Bedřicha Smetany, Káti Kabanové Leoše Janáčka a z oper Wolfganga Amadea Mozarta.

V neděli si můžete odpočinout na Festivalu Orchestra Concert. V rámci Prague Summer Nights v pražském kostele sv. Šimona a Judy uslyšíte skladby Rossiniho, Schumanna i Beethovenovu 8. symfonii.

Foto: Rolling Stone

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!