Bass Days přivezou Tima Lefebvra i Davea Hollanda

Bass Days přivezou Tima Lefebvra i Davea Hollanda 

Komorní klub Jazz Dock na pražském Smíchově v první polovině března přivítá mistry basové kytary a kontrabasu. Sérii sedmi koncertů Bass Days odstartuje v pondělí 9. března kamerunský jazzman Richard Bona.

Vyprodaným koncertem začnou letošní Bass Days, kdy se kromě Richarda Bony objeví na pódiu také kubánský pianista Alfredo Rodriguez a perkusionista a zpěvák Pedrito Martinez.

Koncert spojený s odpoledním workshopem plánuje v úterý 10. března český kontrabasista Jaromír Honzák, jenž proslul i spoluprací s Bratry Ebenovými či Ivou Bittovou. Na smíchovské scéně pokřtí své čerstvé album Hard To Understand.

Funkové, rockové a soulové melodie prodchnou třetí večer přehlídky ve středu 11. března, který bude patřit dnes už kultovní domácí kapele -123min. Českou část dokončí v pátek 13. března speciální vystoupení čtyř tuzemských a slovenských basistů Roberta Balzara, Rastislava Uhríka, Tomáše Baroše a Josefa Feča.

Program ve čtvrtek 12. března nabídne elektronickou formaci JZ Replacement, kterou doprovodí světoznámý losangeleský interpret Tim Lefebvre, který v minulosti působil po boku Davida Bowieho, Waynea Krantze či Knowera.

Dalším zvučným jménem bude v sobotu 14. března americký zpěvák a perkusista Vinx, jenž dříve spolupracoval se Stevie Wonderem, Stingem i Lou Reedem. Tentokrát zahraje s fusion uskupením Basostroj.

Závěr festivalu obstará v neděli 15. března britský kontrabasista Dave Holland, jenž se podílel na slavných nahrávkách In a Silent Way a Bitches Brew jazzového trumpetisty Milese Davise. Do Prahy přijede se svou kapelou, v níž působí také klavírista Kenny Barron a bubeník Jonathan Blake.

Foto: Jazz Dock

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!