Pod ruce mi nekoukej! Sly nabízí druhý Plán útěku bez guvernéra i vyložených karet

Pod ruce mi nekoukej! Sly nabízí druhý Plán útěku bez guvernéra i vyložených karet50%

Představitel slavného boxera či válečného veterána přijal novou výzvu. Jeho zaměstnance chytá neznámý zloduch a zavírá je do nedobytného vězení. Jak z něho tedy utéct? To se zřejmě nedozvíte ani po závěrečných titulcích.

Zdravím, zvědavý diváku. Chceš vidět útěk z vězení, na který jen tak nezapomeneš? Potom se v klidu usaď. Moji přátelé natočili za 19 dní biják, ve kterém uvidíš Ramba a Rockyho jak sedí v kanclu, kde mudruje a mentoruje, nebo Draxe Ničitele, jak utírá rozlitý drink na baru. Párkrát ti zablikáme do sítnice a necháme ty kluky pěkně utéct. Jo a pokud máš rád filmy s Jackiem Chanem, máme svou verzi. Ještě tě nadšení neopustilo? Mělo by. Sly totiž po celých 93 minut nezvedne pokličku své akční krmě. Možná je prostě jen nerad transparentní.

Ray Breslin (Sylvester Stallone) se stále živí testováním zabezpečení ve věznicích. Sám ale do akce příliš nechodí, na to má speciálně vycvičený tým. Od momentu, kdy při nepovedené operaci přijde o život rukojmí, se začíná rozbíhat kolotoč událostí, na jehož konci jsou členové elitní útěkové jednotky pochytáni do "podsvětí" - zařízení jménem Hádes. V sázce jsou informace, které mohou způsobit zkázu světa, a tak se musí Breslinovi žoldáci prokopat ven.

Pokud hledáte jen oddechovku na zabití letního odpoledne, asi nudou neumřete. Téma útěku z vězení je samo o sobě zajímavé a přece jen uvidíte na plátně akční legendu. Scénář ale jistý Miles Chapman zřejmě napsal v pauze na oběd, případně na svém imaginárním ranči za jeden víkend. Na Plánu útěku 2 nenajdete nic originálního, zajímavého a nového. Studio navíc disponovalo hercem z Marvel Universe (který zrovna netočí Guardians of the Galaxy, Avengers atd.) a je tudíž zatracená škoda ho řádně nevyužít. Dave Bautista se nám přitom v kleci líbil už při WWE! Tady ho ale uvidíte jen pobíhat s velkými kvéry a mixovat drinky.

Vstříc týmu klaďasů tentokrát míří typický vzor filmového záporáka, jenž je ale součástí jediné zajímavější zápletky, kterou ve snímku uvidíte. Stále však nemluvíme o ničem převratném. Originalita je ale věc jedinečná, co je tedy hlavním kamenem úrazu?

Chtělo by se napsat uvěřitelnost útěku, realita v rozporu se skutečností. Problémem ale je, že to divák ani nemůže posoudit. Za Stallonova mentorování se Xiaoming Huang pokouší dostat sebe i své druhy ven. Na plátně to představuje pár efektních opakovaných vizualizací, nad kterými by hloubali i Michael Scofield či Andy Dufresne. Aktéři útěku jen chytří vypadají a po pár zablikání se otevřou dvířka. Skrze kontakt zvenčí, nějaký ten hacking a kupu štěstí uvidíte zázrak v podobě úprku z nedobytné věznice.

Naprosto chápeme i 19 dní natáčení. Počítač zřejmě hrál velkou roli - tedy kromě chvatů a soubojů v obalu s mandarínštinou či hackerů-neonacistů. Do mixu boje a plánování se navíc připletlo několik humorných hlášek, které jakoby chtěly nahradit slavného Arnieho, jenž se bohužel do dvojky nevrátil. I'll be back se nekonalo a v případě Plánu útěku 2 by bylo lepší, kdyby to tak zůstalo v rámci celé série. Na pokračování této akční parády se spíš hodí jedna ze Stallonových hlášek, kterou vypustil už v traileru: It's bad to be back. Ne, moment. Co je proboha Devil's Station v roce 2019??

Názor informuji.cz: 50%

Kdy a kde dávají film: Plán útěku 2

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!