Filmový únor: Oscarové tamtamy a prázdné odstíny Greyových

Filmový únor: Oscarové tamtamy a prázdné odstíny Greyových 

Anastasia a Christian čekají na svůj happy end a v Česku zatím řádí nevěra. Vše ale upozadí hon za zlatými soškami Americké filmové akademie.

A Oscara získává...Je pravděpodobné, že to bude jeden z filmů v Česku uvedených na začátku roku. Předpověď v podobě Zlatých glóbů a dalších cen ukazuje na několik favoritů, z nichž některé má český divák šanci vidět ještě než se zalesknou v pomyslné síni slávy. Co pro publikum přichystal filmový únor?

Kdo nezná satirického lobbistu Tondu Blaníka, jakoby nebyl. Postava korupčníka první kategorie už nějakou dobu víří vody internetové televize a nyní zamířil i na filmová plátna. Důvod je prostý - chce se stát hlavou státu. Situační komedii v reálném prostředí soupeřících kandidátů představí Prezident Blaník.

Svoboda neznamená vždy šťastné konce. Anastasii a Christiana možná čeká pohádkový závěr, my už však víme, že není všechno zlato, co se třpytí. Padesát odstínů svobody zůstalo na pomezí erotiky a thrilleru a chybět nám v dalších letech zřejmě nebude.

Jak důležitá je neverbální komunikace předvede Sally Hawkins ve snímku Guillerma del Tora Tvář vody. Dílo s třinácti nominacemi na Oscara přibližuje vládní experiment v němž krásku nahrazuje empatická uklízečka a netvor zůstává. Nevšední romanci svou geniální hudbou podkresluje i vítěz Zlatého glóbu Alexander Desplat.

Česko-polská superstar Ewa Farna oslavila 10 let na české hudební scéně. Z malé popové hvězdičky vyrostla zpěvačka první kategorie a svou zpověď o slastech a strastech první dekády v kariéře přináší svým fanouškům. Ewa Farna 10: Neznámá známá mapuje kromě událostí a soukromí také přípravu na jubilejní narozeninový koncert.

O slovo se poprvé v únoru hlásí i studio Marvel. Avengres: Infinity War jsou za dveřmi, a proto je potřeba představit dalšího člena elitní skupiny. Ve svém domově - tajuplné Wakandě - musí král Black Panther bojovat o svůj trůn. V cestě má silné rivaly, ale později také nebezpečí pro celý svět. Možná nepřátelé hledají i něco víc než jen místo panovníka. Třeba nějaký kámen nekonečna...

Režisér Milan Cieslar má o českém partnerském životě svou představu. Josef a Miluška jsou manželé léta. Milující muž má ale slabost pro mladší a krásnější ženy. Od desíti k pěti jde vztah i Josefova práce. Proto jim neortodoxní teta nařídí záchranou léčbu - musí se přistihnout při nevěře. Věčně tvá nevěrná je tuzemská komedie na měsíc únor.

Okouzlující dívenka Moonee bydlí v pestrobarevném motelu nedaleko Disneylandu na Floridě. Dětskou radost ze života nekazí ani dospělácké starosti a o zábavu se postará i zbrusu nová sousedka. Film The Florida Project si oblíbili už kritici na festivalu v Cannes.

A na závěr novinářské drama první kategorie. Pro filmy s Meryl Streep a Tomem Hanksem doslova povinné označení. Akta Pentagon: Skrytá válka líčí příběh novinářů deníků The Washington Post a The New York Times, kteří zveřejnili tajnou zprávu Pentagon Papers o utajené roli americké vlády během války ve Vietnamu. Pravda si zkrátka i přes byrokracii najde vždycky cestičku ven.

Kdo získá Oscara nevíme. Brzy vám ale přineseme naší předpověď. Ceny Akademie budou znát své vítěze už 4. března. Do té doby dohoňte alespoň část z favoritů. Přijemnou zábavu přeje informuji.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!