Navždy mlád aneb Ypsilonka chystá Noc divadel

Navždy mlád aneb Ypsilonka chystá Noc divadel

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Studio Ypsilon se již po páté zapojí s celou řadou amatérských i profesionálních scén do celoevropského projektu Noc divadel 2017. Letošní program Ypsilonka zasvětí především chystané inscenaci o Jaroslavu Ježkovi, která bude mít svou premiéru hned následující měsíc.

Letošním společným tematem Noci divadel je "Forever Young", proto i Studio Ypsilon láká na program pod názvem Forever Young aneb Ypsilonka otevřená. Nebudou chybět tradiční prohlídky divadla s doprovodným programem, které návštěvníky tentokrát zavedou na silvestrovský večer s Ježkem, Voskovcem a Werichem. Nahlédnou totiž nejen pod pokličku fungování divadla, ale i příprav novinky Kostky jsou vrženy aneb Don Juan a hlavně pocta Jaroslavu Ježkovi.

"Inscenace modelově vychází ze dvou představení Osvobozeného divadla, tzv. Silvestrů, které ve třicátých letech pořádalo jako speciální jednorázové atrakce, plné scének, hudebních a tanečních čísel, vždy ovšem s pozvanými hereckými osobnostmi, známými z jiných divadel," vysvětluje autor a režisér Jan Schmid. Inscenace bude mít premiéru 15. a 17. prosince 2017.

Představení bude mít charakter revue, kde se vyskytne mnoho známých Ježkových písní, ale i neznámá dílka velmi hravá, z jeho spíše z vážné hudby.

Novinkou pro letošní rok je, že Ypsilonka otevírá divadlo i těm, kteří se z kapacitních na prohlídky zákulisí nedostanou. Druhá část programu se totiž bude odehrávat v prostoru pasáže, divadelního klubu a pokladny, který otevře pro všechny, kteří půjdou okolo třeba náhodou a budou se chtít zastavit, něco se o Ypsilonu dozvědět a třeba si odnést fotku s Jiřím Lábusem.

Připraven bude totiž fotokoutek, kde za tzv. silvestrovskou skleničku něčeho dobrého na baru bude za odměnu připravena možnost okamžité fotografie s figurínou pana Lábuse.

Dále bude v kavárně umístněná výstava fotografií z archivu divadla, celý večer zde budou v podkresu promítány dokumenty o minulosti i současnosti Ypsilonu.

Program Noci divadel v Ypsilonu je naplánován od 18:00 přibližně do 22:00 hodin. Pokladna, kde si návštěvníci budou moci zakoupit vánoční poukazy nebo vstupenky, bude otevřena od 17:00 do 22:00 hodin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Studio Ypsilon nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Studio Ypsilon

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!