Filmové a seriálové tipy, týden #40: Loki znovu ve víru času, Johnnyho návrat na plátna i sci-fi koncert FILMharmonie

Filmové a seriálové tipy, týden #40: Loki znovu ve víru času, Johnnyho návrat na plátna i sci-fi koncert FILMharmonie 

Zahajovací koncert FILMharmonie, Johnny Depp ve francouzském snímku z Cannes nebo seriálové cestování časem a prostorem. Co si vyberete vy?

Loki

 

Oblíbený marvelovský antihrdina se vrací s druhou řadou. Lokiho opět čeká cestování časem a prostorem, které nebude mít plně pod kontrolou. Multiverze jsou pomíjivé. Dokáže se v nich zorientovat nebo se z boha necplechy stane jen pán chaosu? V hlavních rolích se vrací Tom Hiddleston nebo Owen Wilson.

Úsvit

 

Svit má být dalším baťovským Zlínem. Budování průmyslového ráje ale zastaví nález mrtvoly dítětě s variacemi pohlavních znaků. Pro někoho monstrum, pro druhé velká záhada, která se dotkne nejen policejního vyšetřování, ale i předsudků těch, pro které je "normální svět" něčím pevně daným. Ve snímku Úsvit exceluje držitelka Českého lva Eliška Křenková.

Peníze těch tupců

Komediální drama si bere na paškál vrtkavý svět finančního srdce, burzy Wall Street. Keith Gill (Paul Dano) uměle navýší hodnotu společnosti GameStop a sleduje, jak její raketový start ke hvězdám obírá jednoho finančníka za druhým. Úspěšná společnost bere bohatým a sype Keithovi a spol. Za jak dlouho si vyslouží odvetu od mocných? Skvěle obsazený film nabídne kromě Paula Dana ještě, Petea Davidsona, Setha Rogena, Shailene Woodley, Sebastiana Stana, Nicka Offermana a další.

Jeanne du Barry - Králova milenka

Kurtizána, která se stane oblíbenkyní krále Ludvíka XV. Francouzská filmařka Maïwenn (která si zahrála i hlavní roli) vrací na plátna kin Johnnyho Deppa. Ten v panovnické roli dostane mladou a inteligentní dívku na dvůr, kde způsobí značný rozruch. Snímek Jeanne du Barry - Králova milenka, který zahajoval filmový festival v Cannes, nabízí v programu i festival Be2Can.

FILMHARMONIE: Sci-fi 

Filmová filharmonie zahajuje jedenáctou koncertní sezonu vlajkovou lodí svého tematického repertoáru. Z Rudolfina zazní sci-fi mix klasiky i repertoárových novinek, které nejsou na koncertních pódiích běžně k slyšení. Mezi novinkami orchestr uvede například monumentální znělku z filmu Interstellar z pera Hanse Zimmera. Mezi skladbami ale nebude chybět ani Ennio Morricone nebo John Williams. Lístky jsou stále v prodeji.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!