Interstellar nebo Vetřelec. FILMharmonie vrací do Rudolfina oblíbené melodie z žánru sci-fi

Interstellar nebo Vetřelec. FILMharmonie vrací do Rudolfina oblíbené melodie z žánru sci-fi 

Filmová filharmonie zahajuje jedenáctou koncertní sezonu vlajkovou lodí svého tematického repertoáru. Z Rudolfina zazní populární melodie ze sci-fi.

Mix klasiky i repertoárových novinek, které nejsou na koncertních pódiích běžně k slyšení. FILMharmonie se vrací s jedenáctou sezónou a na 8. října chystá populární hudební témata. Koncert SCI-FI patří po boku programu FANTASY mezi nejoblíbenější repertoárové programy orchestru, na podiu Rudolfina jej tak Filmová filharmonie uvede již popáté od svého vzniku. 

"Žánr sci-fi hudby nabízí širokou paletu zvuků a hudebních nástrojů. Právě obsazení orchestru proto hraje v budování kvality koncertů Filmové filharmonie velkou roli. Zprostředkování autentického zážitku posluchačům je jednou z našich klíčových hodnot," popisuje ředitel a dramaturg orchestru Matěj Lehár. Posluchači tak budou moci během jednoho večera sledovat monumentální varhany, elektrické kytary, zobcové flétny a okarínu nebo etnické bicí nástroje.

Mezi novinkami orchestr uvede například monumentální znělku z filmu Interstellar z pera Hanse Zimmera, gradující varhanní téma z ikonického filmu Christophera Nolana. Premiérově Filmharmonie vystoupí také se znělkou z dobrodružného sci-fi Rocketeer od oblíbeného skladatele Jamese Hornera. Mezi skladbami ale nebude chybět ani Ennio Morricone nebo John Williams.

Večer odřídí úspěšný dirigent a sólohornista České filharmonie Ondřej Vrabec. Fanoušky koncertů Filmharmonie jistě nepřekvapí ani jméno koncertního mistra Davida Pokorného, v jehož podání si budou moci vychutnat sólové houslové melodie. V rámci doprovodného programu mezigalaktickou atmosféru dokreslí návštěvníkům cosplayeři, kterým bude tentokrát vévodit skupina autentických predátorů.

Vstupenky na SCI-FI i další vystoupení orchestru najdette na www.filmharmonie.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!