Legenda se vrací do Rudolfina. FILMharmonie zahájí novou sezónu s ikonickými melodiemi Johna Williamse

Legenda se vrací do Rudolfina. FILMharmonie zahájí novou sezónu s ikonickými melodiemi Johna Williamse 

Filmová filharmonie otevírá sezónu v té nejlepší společnosti. S Indianou Jonesem, Hanem Solem nebo Harrym Potterem dorazí do Rudolfina nesmrtelné hity filmového mága Johna Williamse.

Fimový orchestr pod vedením ředitele Matěje Lehára volně navazuje na skvělou show z června 2019. Tehdy letos devadesátiletý skladatel svým dílem ovládl Rudolfinum naposledy a preciznímu hudebnímu tělesu tleskala vyprodaná Dvoářkova síň. Jak jsme psali v naší recenzi, FILMharmonie nechybovala a předvedla soustředěný a přesný výkon plný rozmanité dynamiky. Jedním z vrcholů představení bylo houslové sólo Davida Pokorného, který s citem vystřihl hudební téma ze slavného Shindlerova seznamu, dramatu o záchraně polských židů a oběti Oskara Schindlera. Hudba ze snímku Stevena Spielberga nechybí v programu ani letos. Kromě ní si diváci připomenou také melodie z filmů Superman, Indiana Jones, Čelisti, E.T. - Mimozemšťan, Jurský Park nebo Star Wars či Harry Potter.

Úžasné hudební linky probudí orchestr k životu pod taktovkou Josefa Kurfiřta, který FILMharmonii vedl už v minulosti, například ve vystoupení věnované soundtrackům ze světa Star Wars, rovněž s nezaměnitelným Williamsovým rukopisem. Autor hudby k filmům s desítkami nominací na Oscara John Williams letos oslavil významné jubileum. I přes svůj věk ale nepřestává pracovat. Nedávno doprovodil svou hudbou minisérii Obi-Wan Kenobi a aktuálně připravuje soundtrack k pátému Indianu Jonesovi. Williams rovněž dostal ocenění od samotné britské královny Alžběty II. Panovnice před svou smrtí rozhodla o udělení čestného Řádu britského impéria za jeho přínos hudbě. Řád dostávají osobnosti, které nemají britské občanství, ale zasadili se významně o rozvoj vztahů mezi Spojeným královstvím a vlastní zemí.

FILMharmonie představí to nejlepší z tvorby Johna Williamse už 1. října v Dvořákově síni pražského Rudolfina. Vstupenky zakoupíte zde a podrobný program koncertu najdete na našem webu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!