High Jump, Povaleč a Bolevák Music Festival. Týdenní tipy od 31. července do 6. srpna

High Jump, Povaleč a Bolevák Music Festival. Týdenní tipy od 31. července do 6. srpna 

Hudební festivaly jako Povaleč, Přehrady Fest, Bolevák Music Festival rozezní první srpnový týden. Čeká na vás také pořádný adrenalin v podobě akce High Jump nebo hororu Mluv se mnou. Inspirujte se našimi kulturními tipy!

Festival Povaleč

Největší hudební událost Karlovarského kraje se po dlouhém zimním spánku vrací. První srpnový víkend od 3. do 5. srpna ožije barokní zahrada valečského zámku i přilehlé ovocné sady malebným hudebním doprovodem a tím nejlepším ze současné kultury. Návštěvníky čekají kapely, djs, divadla, filmy, workshopy, výstavy, přednášky, koncerty vážné hudby a mnoho jiného! To vše v přátelské a rodinné atmosféře festivalu, kde se potkávají lidé ze všech možných koutů republiky.

Foto: archiv Povaleč

Tešit se můžete napřklad na elektronicky laděný koncert Lenky Dusilové s producentem Aid Kidem, německý progresivní metal Disillusion nebo na nerdy live techno kouzelníka Ventolina. Plejádu dovrší prvotřídní polský moderní jazz Immortal Onion či slovenské synth punk uskupení Berlin Manson.

Z divadelních souborů nebudou chybět Oldstars, Činohra DAMU nebo GEN D s vystoupením Mafiano, které pojednává o skupině výstředních mafiánů a mladé ženě plné ideálů. 

Mluv se mnou

Do kin vstupuje 3. srpna australský horor Mluv se mnou. Skupina přátel narazí na záhadnou mumifikovanou ruku, o níž zjistí, že je může dočasně spojit se světem duchů, pokud ji uchopí a řeknou: „Mluv se mnou!“. Nebezpečná hračka se stává hlavní atrakcí na večírcích a vzbuzuje stále větší zájem na sociálních sítích. Během jedné ze seancí se však světy spojí na příliš dlouhou dobu, probudí se a rozpoutají děsivé nadpřirozené síly.

Přehrady Fest: Vranov nad Dyjí

První tři srpnové víkendy letošního léta budou patřit koncertům u vody. Prázdninová série odstartuje 4. až ⁠5. srpna na břehu nádrže ve Vranově nad Dyjí, 11. až 12. srpna pokračuje na přehradě Seč, 19. srpna pak ve Veselských Pískovnách. V srpnu se tak u vody můžete setkat s Wohnoutem, MIG 21, Horkýže slíže, Pokáčem a UDG a dalšími.

Kromě našlapaného seznamu účinkujících se Přehrady FEST může pochlubit neméně bohatým doprovodným programem, který zaručí pořádnou porci letní zábavy. Na Vranově se návštěvníci mohou těšit na lanový park, paintball, bumperball, vodní fotbal, aquazorbing, vodní skluzavku, půjčovnu koloběžek, kol, elektrokol, šlapadel a elektrolodí. 

High Jump

V termínu 4. a 5. srpna se v lomu v Hřiměždicích uskuteční pokračování legendární akce High Jump. Skoky do vody z více než 20 metrů, spousta doprovodného programu v okolí žulového lomu a hudební afterparty na několika podiích. Akce High Jump je výjimečná svou unikátní atmosférou, kterou navozuje prostředí zatopeného lomu a jeho okolí. Účast na akci opět potvrdili špičky extrémního skokanského sportu a na návštěvníky tak čeká podívaní na skokany z několika zemí světa.

Skrze moderní sport, díky kterému se závodníci mohou vznášet nad vodní hladinu, představí svou show například Petr Civín.

Kromě skoků do vody bude připravena exhibice dalších adrenalinových sportů a také hudební doprovod. Rapovou stage ovládnou v pátek a v sobotu například PSH, Rest, Prago Union s živou kapelou, Pio Squad, 58G nebo NobodyListen ve speciální show s Nik Tendem. Další hudební zonou bude Desparados Dance stage. Zde zahrají DJs zaměřující se na elektronickou taneční hudbu. Jedná se o přední tuzemská jména jako Roxtar, Matamar, TiGi, Saxofrancis, Tokátko a další.

Bolevák Music Festival

Mezi 4. a 5. srpnem se uskuteční desátý ročník největšího západočeského festivalu taneční hudby v kombinaci letní atmosféry a výborné taneční hudby na pláži Boleveckého rybníku. Vystoupí například Brian, TiGi, Richard Reynolds, Enrico, Subgate, Lucca či Golpe a mnoho dalších.

Kulturní léto na zámku Líšno

Fanoušci rockové hudby budou mít letos v létě skvělou příležitost užít si koncert pod širým nebem v podání dvou stálic českého rocku a to kapely Semtex a Ready Kirken. V zámeckém amfiteátru s krásnou přírodní akustikou se budete moci zaposlouchat 5. srpna do nejznámějších melodií od zmíněných českých kapel. 

Zámek je přestavený průmyslníkem Vincencem Čeňkem Daňkem v romantickém stylu. V současné době podléhá rozsáhlé rekonstrukci vnitřních i venkovních prostor včetně zámeckého parku, který při příležitosti Kulturního léta bude veřejnosti zpřístupněn. Držitelé lístků si tedy budou moci projít skvostný park včetně vodních ploch a mnoha míst, která přímo vybízí k odpočinku ve stínu mnoha stromů. V rámci Kulturního léta si také posluchači budou moci koupit drobné občerstvení, nápoje či něco malého na zub od zámeckého kuchaře a jeho týmu.

Jiráskův Hronov

Nejstarší kontinuálně trvající divadelní festival na světě se letos koná již po devadesáté třetí. Festival představí koncerty, taneční show a celou řadu divadelních her včetně oblíbených pohádek pro děti. Navštívit ho můžete do 5. srpna.

Mimo jiné můžete stále vybírat z palety divadelních představení pod širým nebem

Foto: archiv High Jump

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!