Hrady CZ, Mission: Impossible a KoresponDance. Týdenní tipy od 10. do 16. července

Hrady CZ, Mission: Impossible a KoresponDance. Týdenní tipy od 10. do 16. července 

Tento týden si nenechte ujít festivaly Hrady CZ na Točníku, rodinný Blue Style Prima Fest, Letní shakespearovské slavnosti v Ostravě, pražský festival Za dveřmi a také KoresponDance ve Žďáru nad Sázavou. Kromě toho Tom Cruise znovu překoná sám sebe v novém Mission: Impossible, Michal Škoda se Vymezí v galerii arto.to, Daniel Herskedal přiveze severskou atmosféru do Prahy a v Památníku Tomáše Bati oslaví 90 let dnem otevřených dveří. Sledujte naše týdenní tipy!

Hrady CZ: Točník

Letní hudebně-kulturní festival Hrady CZ se blíží - a jeho první zastávka bude 14. a 15. července na hradě Točník. Na dvou pódiích zahrají kapely Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name, zpěvák Tomáš Klus a mnoho dalších skupin a interpretů. Organizátoři letos slibují nejsilnější ročník v historii festivalu.

Po Točníku se festival bude přesouvat za dalšími památkami po České republice: zastaví se také na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a na Bezdězu.

Blue Style Prima Fest

V celém zábavním parku Šikland na Vysočině bude 14. a 15. července spousta zábavy pro celou rodinu. V Blue Style Areně se můžete těšit na koncerty skupin Chinaski, Slza, Jelen, ale třeba i Pokáče a spousty dalších. V přírodním amfiteátru na Primáčkově dětském pódiu zas rozhýbou děti Zlobidla s.r.o., Karol a Kvído, Čiperkové či Áňa, Pó a pes.

Kromě toho festival nabídne mnoho dalších atrakcí a aktivit v indiánské vesnici, zooparku, aquaparku, strašidelném zámku Draxmooru a ve stylovém westernovém městečku. Festivalem budou provázet tváře z obrazovek televize Prima.

Mission: Impossible Odplata - První část

 

Ethan Hunt (Tom Cruise) a jeho tým Impossible Mission Force tentokrát stojí před děsivou výzvou - musí zabránit zneužití zbraně, která má potenciál zničit celé lidstvo. Aby toho nebylo málo, během pátrání po zbrani se Ethanovi připlete do cesty nebezpečný nepřítel z jeho minulosti, který zná všechny jeho slabiny.

Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. Film je režírován Christopherem McQuarriem a je první částí dvoudílného závěru série.

Hudba na vinicích: JELEN a Tereza Balonová s Band

Vyprodané sály, velké rádiové hity, několik Cen Anděl a stabilní zájem posluchačů. Kapela Jelen se v posledních letech vypracovala mezi nejžádanější jména české hudební scény a 10 let své existence se rozhodli oslavit velkolepým koncertem v O2 areně. Intimnější atmosféru si s nimi můžete užít ve vinařství Zlomek a Vávra Boršice u Blatnice za doprovodu předskokanky Terezy Balonové a jejího bandu. Dvacetiletá talentovaná muzikantka, zpěvačka i autorka. Vystupuje sama s kytarou a looperem. Má za sebou desítky úspěšných vystoupení. Např. před skupinami Jelen, Divokej Bill, Mirai nebo Davidem Kollerem. Kompletní rozpis letošního festivalu Hudby na vinicích se dočtete v našem článku.

Za dveřmi

Pražský festival pouličního divadla Za dveřmi od 12. do 18. července oživí Prahu akrobacií, divadelními a novocirkusovými vystoupeními v podání českých i zahraničních umělců. Jeho středobodem letos bude Holešovická tržnice. Nechte se i vy uchvátit dechberoucími akrobatickými kousky a mistrovským umění žonglérů i loutkářů.

Michal Škoda: Vymezení

V galerii arto.to v Libčicích nad Vltavou vznikla nová výstava Michala Škody. Škoda se ve své tvorbě věnuje kresbě, sochařství, malbě, tvorbě instalací a site-specific intervencím. Minimalistické, černobílé a abstraktní geometrické formy a linie se konfrontují nejen vůči sobě navzájem, ale také se samotným výstavním prostorem zrekonstruovaného Uhelného mlýna. Výstava Vymezení Michala Škody potrvá od 11. června do 3. září 2023.

Michal Škoda: VYMEZENÍ. Zdroj arto.to

KoresponDance

Mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance vstupuje do svého 11. ročníku. Největší site-specific přehlídka současného pohybové umění v České republice uvádí každoročně v letním období prestižní české i zahraniční umělce v Praze a o několik dnů později na své hlavní základně ve Žďáru nad Sázavou.

A právě tento týden se KoresponDance přesouvá do Žďáru nad Sázavou, kde se ve dnech 13. až 16. července uskuteční hlavní část festivalového programu.

Letní shakespearovské slavnosti

Letní shakespearovské slavnosti oživí hned tři největší města v České republice. V Praze divadelní festival začal již na konci června, tento týden zavítá i do Ostravy, kde odstartuje 16. července premiérou komedie Jak se vám líbí. Na programu bude dále Hamlet, Zkrocení zlé ženy, Sen noci svatojánské, Bouře, Zimní pohádka, Macbeth, Romeo and Juliet a Veselé paničky windsorské.

Daniel Herskedal

Na první dojem tuba nepůsobí zrovna jako nástroj vhodný pro nálady romanticky teskné a mytické. Že ale ve správných rukách může hrát jako nástroj severských bohů, o tom se posluchače 13. července ve Velkém sále pražské Novoměstské radnice pokusí přesvědčit norský virtuos Daniel Herskedal. Jeho originální hra prý umí přenést posluchače do melancholické krásy severské krajiny. Posuďte sami.

90. výročí otevření Památníku Tomáše Bati

Památník Tomáše Bati ve Zlíně oslaví 12. červenec 90 let své existence. K příležitosti kulatého jubilea se v památníku koná den otevřených dveří se vstupem zdarma.

Celodenní program vyvrcholí v 17:00 slavnostním představením kapesních hodinek Tomáše Bati, které budou umístěny ve speciální vitríně a stanou se novou stálou expozicí. Zahájena bude také výstava Památník Tomáše Bati 1933-2023, která představí průřez historií a proměnu památníku na 70 fotografiích. Výstava potrvá až do konce roku 2023.

Foto: Marie Zdráhalová

Úvodní foto: Facebook Hrady CZ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!