Tuzemské vinohrady rozezní populární série koncertů Hudba na vinicích. Vystoupí Čechomor, Lucie Bílá či Wohnout

Tuzemské vinohrady rozezní populární série koncertů Hudba na vinicích. Vystoupí Čechomor, Lucie Bílá či Wohnout 

Hudba na vinicích spojí již počtvrté kvalitní živou hudbu, sklenku dobrého vína a malebné prostředí vinic. Představuje unikátní projekt, který si získal oblibu nejen ze strany veřejnosti, ale i ze strany předních českých muzikantů. Do oceňovaných vinařství se vrátí David Koller, Tomáš Klus, Čechomor, Queenie, Horkýže Slíže, Mig 21 nebo Pokáč. Nově zahrají Lucie Bílá, Vašo Patejdl a Lenny.

Delikátní vína a hudba předních českých interpretů se letos propojí v pěti lokalitách: ve Vinařství Sonberk u Popic, ve Vinařství Château Valtice ve Valticích, ve Vinařství LAHOFER u Dobšic, ve Vinařství Zlomek & Vávra v Boršicích a v ústeckém kraji ve Vinařství Johann W u Třebívlic. Hudbu na vinicích zahájila v květnu kapela Wohnout, která ji zároveň 30. září zakončí ve Valticích. Svými skladbami kulisy moravských a českých vinic rozezní také Lucie Bílá, Tomáš Klus, Vašo Patejdl nebo skupina Jelen slavící 10 let existence, slovenští bouřliváci Horkýže slíže, MIG 21 v čele s hercem a zpěvákem Jiřím Macháčkem či funkoví Monkey Business.

Kromě milovníků hudby a dobrého pití si na své přijdou i obdivovatelé architektury. V Popicích u Mikulova na ně čeká neotřelá stavba jednoho z nejuznávanějších českých architektů Josefa Pleskota, ve Vinařství LAHOFER poté budova ve tvaru vlny od architektonického studia Chybik+Kristof. Château Valtice obklopené několika letohrádky s dalšími turistickými atraktivitami nabídne přes 170 druhů svých produktů. Značka Zlomek & Vávra v Boršicích u Blatnice potěší milovníky příběhů. Zakladatelé podniku byli dva hudebníci, kteří si takzvaně kápli do noty. Jejich synové se po návratu z cest za zkušenou vrátili pokračovat v řemesle svých otců. Jediná lokalita mimo Moravu, sídlo Vinařství Johann W, přivítá své fanoušky v amfiteátru pod hradem Házmburk.

Jednotlivé lokality nabízí řadu tipů na výlety i gastronomii, poskytují pestré možnosti ubytování a dalších služeb. Více informací na webu www.hudbanavinicich.cz.

Foto: archiv Hudba na vinicích

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!