90. výročí otevření Památníku Tomáše Bati

90. výročí otevření Památníku Tomáše Bati

Adresa:

Zlín, nám. T. G. Masaryka 2570

Termín: 12.7.2023
Vstupné:

0 Kč

12červenec středa 10:00

Žánr: výstavyden otevřených dveří Památník T. Bati zdarma výročí otevření Památníku Tomáše Bati Zlín


Široká veřejnost je zvána na velkolepou výroční událost k příležitosti kulatého jubilea zlínského klenotu, a to ve středu 12. července 2023. Návštěvníci se mohou těšit na den otevřených dveří se vstupem zdarma od 10:00 do 20:00, vyvrcholením bude od 17:00 slavnostní představení hodinek Tomáše Bati a zahájení výstavy Památník Tomáše Bati 1933-2023“. Ve 21:00 se Památník slavnostně rozsvítí.

Památník Tomáše Bati ve Zlíně oslaví letošní 12. červenec 90 let své existenceCelodenní program vyvrcholí v 17:00 slavnostním představením kapesních hodinek Tomáše Bati, které budou umístěny ve speciální vitríně a stanou se novou stálou expozicí. Tomáš Baťa měl ke svým hodinkám velmi osobní vztah a měl je u sebe také při osudném letu do Švýcarska 12. července 1932.

Ve výroční den bude oficiálně zahájena i výstava mapující průřez historií a proměnu Památník – Dům umění – Památník na 70 fotografiích. Jejími autory jsou historička architektury Ladislava Horňáková z Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně a autor obnovy Památníku architekt Petr Všetečka. Jednotlivé snímky reflektují zásadní změny interiéru a exteriéru této výjimečné budovy včetně záběrů ze stavebních úprav novodobé rekonstrukce Památníku. K vidění bude rovněž ukázka vybavení, které za doby Domu umění v prostoru sloužilo potřebám galerie a filharmonie. K poslechu zahrají horňáčtí hudci J. Slovák a J. Šácha a hosté budou moci ochutnat dobroty připravené dle receptů Marie Baťové.

Možnost rezervace na konkrétní čas: bezplatný vstup 12. 7. 2023 

Výroční akce se koná pod záštitou ministra kultury ve spolupráci se statutárním městem Zlín.
Výstava potrvá až do konce roku 2023.

Nenechejte si ujít největší událost novodobé historie architektonické ikony Zlína!

Více na www.pamatnikbata.eu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 90. výročí otevření...

Villa MemoriesZlín (6.2 km)

Vila VyšehradLuhačovice (13.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (13.8 km)