Památník Tomáše Bati ve Zlíně, Zlín

Památník Tomáše Bati ve Zlíně

Zlín, nám. T. G. Masaryka 2570

Není tu akce, kterou Památník Tomáše Bati ve Zlíně pořádá? Přidej ji

Památník Tomáše Bati patří k nejvýznamnějším stavbám města Zlína. Dílo architekta F. L. Gahury bylo postaveno na počest tragicky zesnulého Tomáše Bati. Svým významem i kvalitou přesahuje hranice nejen města, ale také České republiky. 

Po dvouleté rekonstrukci je Památník od května 2019 znovu otevřen veřejnosti. Jeho podoba je téměř autentická jako z doby jeho prvního otevření 12. července 1933 (tedy v den prvního výročí úmrtí T. Bati). Dominantou prostoru je věrná maketa Baťova letounu Junkers F-13. Výrazným prvkem interiéru je jednoramenné schodiště ve tvaru písmene Z (Zlín). Součástí mobiliáře jsou tzv. loučové lampy Luminator, které jsou nově vyrobeny přesně podle původních lamp. Budova ze skla, betonu a kovu je unikátní v každé denní době a za každého ročního období.

Památník je možno navštívit celoročně. V období květen - září jsou prohlídkové trasy každý den kromě pondělí (první prohlídka v 10:00, poslední v 17:00). Během října - dubna je otevřeno pouze ve středu, pátek, víkendy a státní svátky (první prohlídka v 10:00, poslední v 16:00). 

Památník je přístupný POUZE S PRŮVODCEM. Vstupenky se kupují v infopointu (vedlejší budova gymnázia vlevo od Památníku, cca 150 kroků na konec budovy, adresa nám. T. G. Masaryka 2734). Odtud startují komentované prohlídky, je možno si zde zakoupit upomínkové předměty, příp. využít toalety.

Veškeré info najdete na webu: www.pamatnikbata.eu 



Památník Tomáše Bati ve Zlíně a okolí - aktuální program a vstupenky

Další akce v okolí Cyklotrasy v okolí
vytisknoutMáš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Památník Tomáše Bati ve Zlíně: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!