Komentované prohlídky Památníku T. Bati v hlavní sezóně

Komentované prohlídky Památníku T. Bati v hlavní sezóně

Adresa:

Zlín, nám. T. G. Masaryka 2570

Termín: 2.4.2024 (úterý) 29.9.2024
Vstupné:

Základní: 149 Kč, snížené: 99 Kč

2dub - 29zář celý den

Žánr: ostatní akcekomentované prohlídky Zlín


Vlajková loď zlínského funkcionalismu se letos naplno otevře turistům o měsíc dříve, tedy už 2. dubna. Komentované prohlídky budou probíhat od úterý do neděle v čase 10:00–17:00 (včetně) v každou celou hodinu (v tomto režimu až do konce září).

Hned ve středu 3. dubna budou moci návštěvníci využít komentovaných prohlídek s bezplatným vstupem k příležitosti výročí narození Tomáše Bati. V tento den budou prohlídky probíhat standardně od 10:00 do 17:00 se začátkem vždy v celou hodinu, jako je zvykem při běžném provozu. Kvůli omezené kapacitě a očekávanému vyššímu zájmu se doporučuje rezervace místa předem, a to na webu: Vstupenky/Rezervace. Před prohlídkou je nezbytné si vyzvednout volnou vstupenku v Infopointu Památníku (nám. T. G. Masaryka 2734, Zlín).

Během hlavní turistické sezóny je v plánu několik podobných akcí – například v květnu Galerijní a muzejní noc, v červenci výročí úmrtí Tomáše Bati, na podzim Den architektury nebo Dny evropského dědictví.

Památník Tomáše Bati je až do konce září přístupný každý den kromě pondělí formou komentované prohlídky. Při prohlídce trvající 45 minut vám průvodce přiblíží to nejzajímavější o stavbě z hlediska historie i architektury a dozvíte se také o osobnostech, které jsou s touto kulturní památkou spojeny.

Baťův Památník byl postaven roku 1933 jako pocta zesnulému zakladateli obuvnického koncernu. Architekt František Lýdie Gahura do této radikální stavby otiskl Baťovy vlastnosti i základní principy baťovského stavitelství. Dominantou prostoru je věrná maketa Junkers F13 – letadla, ve kterém roku 1932 skončila životní cesta obuvníka Bati a pilota Broučka.

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Komentované prohlídky...

Villa MemoriesZlín (6.2 km)

Vila VyšehradLuhačovice (13.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (13.8 km)