Bezplatné komentované prohlídky Památníku T. Bati na 1. máj

Bezplatné komentované prohlídky Památníku T. Bati na 1. máj

Adresa:

Zlín, nám. T. G. Masaryka 2570

Termín: 1.5.2024
Vstupné:

0 Kč

1květen středa 10:00

Žánr: ostatní akcekomentovaná prohlídka Památník T. Bati 1. máj zdarma


Oslavte Svátek práce stylově – navštivte Památník Tomáše Bati ve Zlíně, který bude v duchu baťovských tradic spojených s prvomájovými oslavami otevřen formou komentovaných prohlídek s bezplatným vstupem. Přijďte si vychutnat nevšední ukázku funkcionalismu a baťovského stavitelství, začíná se vždy v celou v čase 10:00-17:00 (včetně).

Památník architekta F. L. Gahury je poctou zakladateli obuvnického koncernu a radikálnější stavbu ve Zlíně nenajdete. Na první pohled jde o prázdný prostor, kterému dominuje věrná maketa Junkers F13 – letadla, ve kterém havaroval Tomáš Baťa a pilot Jindřich Brouček. Prohlédnout si můžete také zlaté kapesní hodinky Tomáše Bati umístěné ve vitríně. 

Během komentované prohlídky vám průvodce přiblíží to nejzajímavější o stavbě z hlediska historie i architektury a dozvíte se rovněž o osobnostech, které jsou s touto kulturní památkou spojeny. Návštěvu si naplánujte k celé hodině - první komentovaná prohlídka začíná v 10:00, poslední v 17:00 (prohlídka trvá cca 45 minut).

Volné vstupenky lze pořídit i online: Vstupenky/Rezervace, nebo si pro ně můžete zajít před prohlídkou do Infopointu Památníku sídlícím ve vedlejší budově gymnázia (nám. T. G. Masaryka 2734, Zlín).

Památník T. Bati je otevřen i na státní svátek 8. května.

Více na www.pamatnikbata.eu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bezplatné komentované...

Villa MemoriesZlín (6.2 km)

Vila VyšehradLuhačovice (13.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (13.8 km)