Shifted Realities, Modrý kaftan, festival jógy či jídla. Týdenní tipy od 13. do 19. března

Shifted Realities, Modrý kaftan, festival jógy či jídla. Týdenní tipy od 13. do 19. března 

Tento týden nám kulturní svět nabízí vernisáž výstavy o vnímání reality, festival jógy a festival delikátních pokrmů. Vydat se můžete také do tančírny, na marocký snímek Modrý kaftan, na metalovou hudební nálož, nebo se zaposlouchat do jazzové melodie. Výběr je na vás!

Shifted Realities

Co je realita? A je realita jenom jedna? Nebo se nám nabízí možnost pohybovat se mezi různými verzemi a variacemi toho, co jinak považujeme za samozřejmé a popisujeme jako skutečnost? Výstava Shifted Realities si klade výše zmíněné otázky a doplňuje je o nespočet dalších, aby návštěvníkům Galerie Rudolfinum nabídla škálu možných návodů a náznaků vnímání, jak rozvětvené a košaté naše reality mohou být. Na sérii prací mezinárodně renomovaných umělců představuje obrazem, prostorem i pohybem vybrané přístupy uvažování o současném světě a jeho směřování. Ve středu 15. března v 18.00 se uskuteční její vernisáž.

Foto: Galerie Rudolfinum

Swingový středek

V DEPO2015 můžete 15. března zdarma protančit večer v rámci swingových středků. Od 18.00 do 22.00 zazní reprodukovaná hudba – od pomalejších skladeb vhodné na lindy hop po rychlejší skladby na zatančení si charlestonu, shagu, balboa či boogie.

Foto: DEPO2015

Prague Spirit Festival

Čtyřdenní třináctý ročník Prague Spirit Festivalu s inspirativním tematickým programem se uskuteční od 16. do 19. března v multifunkčním centru Space Žitná 7 (16., 17. a 19. března) a na Novotného lávce (18. března) v centru Prahy. Cílem Prague Spirit Festivalu je přiblížit veřejnosti tradiční i současné trendy v oblasti jógy a její fair play filozofii porozumění, která výrazně přispívá ke zlepšení sebepoznání a dosažení dnes tolik postrádané psychické pohody. Letos návštěvníky čeká například otužování podle Wima Hofa, holistická muzikoterapie, jóga pro dospělé i děti, face jóga, literární večer s hercem Miloslavem Mejzlíkem a další inspirativní akce. V případě zájmu o účast je nutné napsat na adresu praguespiritfestival@gmail.com.

Foto: Prague Spirit Festival

Modrý kaftan

Marocký krámek s oděvy je dějištěm nečekaného milostného trojúhelníku v tomto subtilním a křehkém příběhu o různých podobách lásky. Film o lásce, smíření a touze po harmonii je zasazený do exotického prostředí krejčovské dílny, kde se šijí tradiční marocké oděvy, kaftany. Jde o druhý film marocké režisérky Maryam Touzani. Modrý kaftan měl premiéru v Cannes 2022, kde získal ocenění. Snímek vstupuje do kin 16. března.

Kristina Barta Quartet

Pianistka a skladatelka Kristina Barta již stihla získat renomé nejen na domácí půdě, ale i v rámci Evropy. Nespokojuje se ovšem s dosaženými úspěchy a stále hledá nové tvůrčí spolupráce. V pražské Chodovské tvrzi zahraje 16. března s nadnárodní sestavou, ovlivněnou soudobou newyorskou jazzovou scénou.

Dymytry & Hämatom CZ tour 2023

Metalová skupina Dymytry a němečtí Hämatom mají naplánované společné evropské turné a nezapomněli ani na české fanoušky, kdy je na osmi březnových zastávkách pod názvem Dymytry & Hämatom tour potěší. První dvě zastávky se uskuteční tento týden, a to 16. března v Prostějově a 17. března v Hluku. Turné bude nejen pozvánkou na podzimní výroční koncert v O2 arene, ale i vzácným zážitkem, kdy obě kapely zahrají v jeden večer dva plnohodnotné koncerty. Vstupenky k dostání v síti Ticketstream.

¨

Festival delikátních chutí

Příchod jara oslaví Novoměstská radnice Festivalem delikátních chutí. Akce navazuje na tradici neformálního setkání sousedů z blízkých i vzdálenějších koutů Prahy, výletníků z celé České republiky i návštěvníků ze světa, kteří si již navykli na to, přijít si vychutnat širokou škálu lahodných pokrmů i osvěžujících nápojů. Sezona food festivalů bude zahájena 19. března a festival bude i tentokrát probíhat v zázemí radnice a v přilehlé části parku na Karlově náměstí, kde bude možné posedět. 

Foto: Jitka Pekari

Foto: Artcam Films

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!