Thajské jeskyně, pražská divočina i extrémní skoky do vody. Týdenní tipy od 1. do 7. srpna

Thajské jeskyně, pražská divočina i extrémní skoky do vody. Týdenní tipy od 1. do 7. srpna 

Prázdniny vstoupily do druhé poloviny, ale čas festivalů nekončí. Vydejte se třeba do Slavonic za filmy i koncerty, do Harrachova na Keltskou noc nebo k Příbrami na nevšední závody a letní párty v jednom. Nejen o tom v našem pravidelném přehledu.

Letní divadlo v Grébovce

Do venkovního prostoru Grotty v parku Grébovka se opět na druhou půlku prázdnin přesune pražské Divadlo MA, které od pondělí 1. až do pátku 26. srpna nabídne jedenáct inscenací na čerstvém vzduchu. Do letního repertoáru zařadilo hudebně-dramatický Gramofon, komedii z pera bratří Čapků Lásky hra osudná, autorskou hru o emigraci Buenos Aires, vystupte! anebo satiru na totalitu Zabít draka. Na programu bude i recitál muzikanta a herce Igora Šeba nebo jevištní antologie ruského klasika Polyfonie.Čechov.cz.

Slavonice Fest

Pět dní kvalitní kinematografie a hudební nálože v kulisách renesančního městečka na hranicích s Rakouskem každoročně dramaturgicky řídí režisér Ondřej Trojan. Pro letošní ročník konající se od středy 3. do neděle 7. srpna vybral se svým týmem 75 snímků od domácích novinek Promlčeno nebo Stínohra po světové hity jako Nejhorší člověk na světě, Čtverec nebo třeba Bod varu. O hudební část v plném předcovidovém rozsahu se postarají Laura a její tygři, J.A.R., Vypsaná fiXa, Lenka Dusilová nebo Mucha. Návštěvníci se můžou těšit i na rytmikál Kouř v letním kině nebo výstavu malířky Kláry Sedlo.

Planeta Praha

Věděli jste, že chráněná přírodní území zabírají čtyři procenta české metropole? Fráze ‚městská džungle‘ nabývá nového významu v dokumentu Jana Hoška, který natočil nepoznané přírodní sousedy Pražanů moderními technologiemi z nejbližší možné vzdálenosti. Diváky snímku, kterým hlasem provází herec Jiří Macháček, čeká výprava za muflony, slípkami, plchy i roháči. V kinech je spatří od čtvrtka 4. srpna.

Keltská noc

DJským setem odstartuje ve čtvrtek 4. srpna letitý festival zasazený do Harrachova. Během následujících dvou dní přivítá na stageích hvězdy domácího hudebního nebe, ať už Mňágu a Žďorp, Vypsanou fiXu, Wohnout, Záviše, Lety mimo, Trautenberka nebo také Tři sestry. Permanentky i jednodenní vstupenky lze stále zakoupit v síti Ticketstream.

Třináct životů

Před čtyřmi lety celý svět s napětím sledoval osud dvanácti juniorských fotbalistů a jejich trenéra, kteří kvůli silným monzunovým záplavám na osmnáct dní uvízli v hlubokých jeskyních na severu Thajska, než je s obtížemi vysvobodili záchranáři. Oscarový režisér Ron Howard (Čistá duše, Rivalové) přivádí jejich příběh na obrazovky. Drama podle skutečných událostí bude mít na platformě Amazon Prime Video premiéru v pátek 5. srpna.

HighJump

Extrémní skoky do vody, koncerty PSH i Fast Food Orchestra, dobré jídlo a párty atmosféra, takové mají být letos tradiční závody v cliffdivingu v zatopeném lomu ve středočeských Hříměždicích. Návštěvníci se v pátek 5. a sobotu 6. srpna můžou těšit i na DJské sety, paddleboard půjčovnu nebo show ve flyboardingu. Lístky seženete v síti Ticketstream.

Only The Poets

Pohodový nedělní večer v pražských Žlutých lázních slibuje jedna z nejnadějnějších mladých indie poprockových formací Only The Poets, která odehraje koncert pod širým nebem 7. srpna v rámci série My Kind of Summer. Do povědomí se kapela výrazně zapsala předskakováním Louisi Tomlinsoni z One Direction.

Foto: archiv Aerofilms

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!