Soutěž rychlofilmů natočených za dva dny chystá 48 Hour Film Project

Soutěž rychlofilmů natočených za dva dny chystá 48 Hour Film Project 

48 Hour Film Project příští víkend opět vyzve do soutěže nadšené filmaře, aby během osmačtyřiceti hodin natočili co nejlepší krátkometrážní snímek.

V soutěži 48 Hour Film Project získají přihlášené týmy pouze drobné instrukce, a to postavu, větu, rekvizitu a dva žánry, které se ve výsledném díle musejí objevit. Tvůrce nejlepšího snímku následně reprezentuje svou domovinu na světovém mezinárodním finále Filmapalooza, odkud dvanáct vítězných filmů postupuje na festival v Cannes do kategorie Short Film Corner.

Letošní vydání navíc uvede novou kategorii Studentský pohár, jež se koná v rámci běžné soutěže – účastníci tak bojují jak v této speciální sekci, tak i o hlavní a další ceny. Organizátoři projektu tak chtějí podpořit nejmladší talenty, kteří zastupují své školy.

Do nového ročníku pražské části 48 Hour Film Project se dosud přihlásila třicítka týmů. Registrovat se lze až do pátku 23. října. Slavnostní premiéry počinů a vyhlášení vítězů se uskuteční v pátek 13. listopadu v hlavním městě.

Desátý ročník soutěže by se měl i přes restrikce v souvislosti s pandemií koronaviru uskutečnit. „Máme v záloze několik řešení, které nám pomohou vše zvládnout, ať už se stane cokoliv. A o co by nás případně ochudila vládní opatření letos, o to víc obohatíme další ročník,“ upřesnil producent David Schöbl.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!