Filmové a seriálové tipy, týden #24: S Bourákem na krev až do Vietnamu

Filmové a seriálové tipy, týden #24: S Bourákem na krev až do Vietnamu 

Rod Kopeckých, retro opravář aut, váleční veteráni nebo šílená animovaná rodinka. Přehodnoťte svůj žebříček hodnot a zajděte do kina nebo si pusťte něco z videoték. Závislost na filmové a televizní tvorbě přece ještě nikdy nikoho nezničila. Podívejte se na naše tipy!

Bourák

První český celovečerní film, který vtrhnul po přestávce do kin je komedie Ondřeje Trojana Bourák s jeho bratrem Ivanem Trojanem v hlavní roli. Příběh se točí kolem dospělé Bourákovy dcery, která se rozhodne zachránit manželství svých "nedospělých" rodičů dřív, než bude pozdě. Snímek v letním stylu napsal Petr Jarchovský divákům známý jako autor Učitelky, Nevinnosti, Občanského průkazu nebo série Zahradnictví.

Na krev

Co pohání osmou generaci slavného loutkářského rodu Kopeckých? Posedlost, vášeň i emoce nabídne časosběrný dokument Na krev, který si v květnu odbyl online premiéru a nyní se podívá i do kinosálů. Sny principála Rosti Nováka a jeho týmu stojí velké úsilí a diváci budou svědky toho, jak těžké je posunout ambice úspěšných předchůdců dál. Rodinný archiv se otevírá 11. června a vy si můžete přečíst naší recenzi.

Bratrstvo pěti

Výjimečný režisér Spike Lee (BlacKkKlansman) představí na Netflixu válečné drama o čtveřici veteránů, která se vrací do Vietnamu aby našla tělesné pozůstatky svého tehdejšího velitele a také poklad, který jim pomohl ukrýt. Snímek natočený v Thajsku a Vietnamu nabídne to nejlepší z vizionářského filmaře a kvalitní herecké obsazení včetně Chadwicka Bosemana (Black Panther) nebo Jeana Rena (Návštěvníci, Leon).

R jako rodina (4. série)

Ztřeštěná kreslená rodina z pera komika Billa Burra se v červnu počtvrté vrací na Netflix. Už pátým rokem Murphyovi dávají nový význam spojení šílená sedmdesátá léta a diváci je za to milují od první série. Ani v pokračování nechybí nadávky, skvělý původní dabing a stereotypizace společnosti. Nových deset dílů bude k dispozici od 12. června.

Můžu tě zničit

Jeden moment, který může změnit celý život. Arabella (s tváří herečky a scenáristky dramatu Michaely Coel) se nachází na začátku cesty k sebepoznání po drsném sexuálně motivovaném napadení v nočním klubu. Přátelé, milenci a kariéra vezme za své a bezstarostná žena v moderním městě přehodnocuje vše, co si myslela že o sobě a životě ví. Společensky hluboká sonda už je k dispozici ve videotéce HBO GO.

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!