Trojice jazzových kytaristů rozezní v březnu Novoměstskou radnici v Praze

Trojice jazzových kytaristů rozezní v březnu Novoměstskou radnici v Praze 

Velký sál Novoměstské radnice v Praze v březnu přivítá hned tři slavné jazzmany. Dva z nich, kytaristé Ralph Towner a Philip Catherine, jsou interpreti světového formátu. Nezaostává za nimi ani přední tuzemský kytarista Libor Šmoldas.

V úterý 3. března Novoměstská radnice v Praze uvede slavného amerického multiinstrumentalistu Ralpha Townera, jež působí i jako skladatel a do povědomí se zapsal i jako člen formace Oregon. V sedmdesátých letech se jeho nahrávky staly opozitem vůči dobové disco hudbě, jeho domovským labelem se stalo ECM.

V minulosti spolupracoval například s Janem Garbarekem nebo Keithem Jarrettem. O vstupenky na pražský koncert, který se koná u příležitosti muzikantových osmdesátin, můžete soutěžit zde.

Velký sál Novoměstské radnice bude ve čtvrtek 5. března patřit další současné jazzové ikoně, belgickému kytaristovi Philipovi Catherine, jenž hudební dráhu započal už před více než půlstoletím. Spolupracoval mimo jiné s Chetem Bakerem či Tomem Harrellem.

V tuzemsku již vystupoval několikrát, ale doposud v rámci jiných formací. Tentokrát se představí za doprovodu kytaristy Morella a kontrabasisty Svena Fallera.

Jako poslední se v úterý 31. března ukáže newyorské trio Šmoldas – Anderson – Nussbaum, které na Novoměstské radnici pokřtí svou zbrusu novou desku. V čele uskupení je teprve osmatřicetiletý Libor Šmoldas, který věhlasu dosáhl nejenom u nás, ale i třeba v USA, Austrálii nebo Číně. Trojice společně koncertuje posledních šest let a nyní vydává své v pořadí třetí album.

Foto: archiv P&J Music

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!