Tvůrce posledního Thora odhalil první upoutávku na svou hitlerovskou satiru

Tvůrce posledního Thora odhalil první upoutávku na svou hitlerovskou satiru 

Letošní torontský festival nepřinese pouze Joaquina Phoenixe jako nového Jokera, ale uvede i premiéru válečné satiry novozélandského režiséra a scénáristy Taika Waititi, která bojuje proti nenávisti a utahuje si z Hitlera.

Režisér Taika Waititi podepsaný pod výrazným komediálním mockumentem Co děláme v temnotách a zatím posledním Thorem (Thor: Ragnarok) se tentokrát pustil do adaptace válečného románu Caging Skies - o malém úzkostlivém členu Hitlerjugend, kterému kvůli jeho zbabělosti přezdívají Jojo rabbit - králík Jojo. Mladý přesvědčený nacista zmanipulovaný nacistickou propagandou je zraněn výbuchem granátu a jednoho dne se dozví, že jeho matka skrývá v pokoji židovskou dívku. Chlapec si v těchto těžkých chvílích svého života vytvoří imaginárního kamaráda. A tím není nikdo jiný než Adolf Hitler.

Taika Waititi se proslavil svým specifickým druhem humoru, který mnoho diváků musí považovat za zcela absurdní a není pochyb, že snímek Jojo Rabbit bude jeho černé satiry plný. První trailer naznačuje, že nesmíme čekat prvoplánové válečné drama, ale naopak zběsilé a překvapivě zábavné vyprávění v historických kulisách.

Ve filmu se v hlavní roli malého chlapce ukáže debutující Roman Griffin Davis jeho svobodnou matku bude hrát “ta z Avengerů”, jak popsal Scarlett Johansson režisér snímku. Dále se můžeme těšit na nacistické důstojníky v podání oscarového Sama Rockwella nebo komediální herečky Rebel Wilson. A protože Taikovi Waititi nestačí jen filmy produkovat, psát jim scénáře a režírovat je, objeví se v své proti-nenávistné satiře Jojo rabbit v roli Adolfa Hitlera.

Proč se scénárista a režisér rozhodl sám ztvárnit imaginárního Hitlera? Nejlépe to vystihuje jeho vlastní instagramový post, u kterého napsal: “Nemůže být pro Hitlera větší urážky, než aby ho hrál polynéský žid!”

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Plakát Jojo RabbitJojo Rabbit
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!