Hudební novinky, týden #13: Nesmrtelní The Cure, Stingova kompilace i rokenrol v muzeu

Hudební novinky, týden #13: Nesmrtelní The Cure, Stingova kompilace i rokenrol v muzeu 

V dubnu nás čeká série skvělých koncertů a dojmy mnoha z nich zprostředkujeme na našem webu. Kromě očekávaných hvězd ale ve třináctém týdnu roku 2019 dorazilo i několik novinek, o které nesmíte přijít. Jaké to jsou?

Letní cestu do Brna ohlásili metalcoroví Atreyu. Americká formace Atreyu se během svého evropského turné zastaví v klubu Fléda, kde představí své nové album In Our Wake, jehož ústředním tématem je lidská smrtelnost.

Na přelomu května a června a nově také v prosinci zahraje českému publiku švédská senzace Royal Republic. Pánové s tommy gunem po Rockovém slunovratu ohlásili show v Lucerně a to již s novou deskou, které ponese vskutku královské jméno Club Majesty.

Velké cti se dostalo Angličanům z kapely The Cure. Autoři hitu Friday I'm in Love vstoupili do americké Rock & Roll Hall of Fame - tedy ikonické síně slávy. Frontman kapely Robert Smith navíc poodhalili, že na novém albu se po více než dekádu dlouhém čekání už pracuje ve studiu.

Pestrý rok má před sebou také ikonický Sting, který 24. května vydá kompilaci svých největších hitů. Album s názvem My Songs ponese skladby v moderním hávu střiženém pro rok 2019. Fanoušci ale nepřijdou ani o osobní poznámky a příběhy, které se skrývají za jednotlivými písněmi.

A v neposlední řadě vás zveme na import a export populární hudby v komunistickém Československu. Ten nabízí nová výstava v Českém muzeu hudby, pobočce Národního muzea v Praze. Velkou porci rekonrolu zpestří například vinylová burza nebo náhled do podpultových praktik, kterými se za totality nosiče sháněli.

Na našem hudebním přehledu naštěstí nic protistátního není, a proto se na něj můžete tradičně těšit zase další pondělí. Nezapomeňte se s námi podělit o koncertní zážitky. Na webu nebo sociálních sítích.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!