Zakladatelé metalcoru Atreyu dorazí s novým albem o smrtelnosti do Brna

Zakladatelé metalcoru Atreyu dorazí s novým albem o smrtelnosti do Brna 

Americká metalcorová formace Atreyu se během svého evropského turné zastaví 5. června v Brně. V klubu Fléda představé své nové album „In Our Wake“. Jeho ústředním tématem je lidská smrtelnost.

První červnovou středu letos by si měli do diářů zvýraznit v diáři všichni fanoušci hardcore metalu v Česku. Do Brna zavítají kalifornští Atreyu, aby se pochlubili svou novou deskou In Our Wake. V pořadí sedmé album se zabývá existenciálním tématem lidské smrtelnosti. Po úspěšné desce Long Live, která vyšla před čtyřmi lety po několikaleté kapelní pauze, se Atreyu vydávaj i na evropská podia.

Kapela se kromě žánru metalcore kombinujícího heavy metal s punkem často řadí spíše do obecnější oblasti crossoverové scény. Při nahrávání alba In Our Wake se muzikanti snažili posunout své tvůrčí možnosti za doposud dosažené hranice. „Kus každé písničky je výsledkem spolupráce mezi námi všemi,“ řekl zpěvák Atreyu Alex Varkatzas pro server Rock Sound a zdůraznil, že se to týká i textů.

Na materiál, který můžeme slyšet na nové desce Atreyu, měla vliv smrt dvou hudebních přátel členů Atreyu, zpěváka skupin Soundgarden a Audioslave Chrise Cornella a Chestera Benningtona z Linkin Park. „Je to o tom, jak vzít život do svých rukou a uvědomit si, že na to tady máte jen jednu ránu," vysvětlil koncept alba bubeník Brandon Saller.

Atreyu jsou už od svého vzniku na konci 90. let předními představiteli crossover-kytarové scény. Sami o sobě tvrdí, že se zasloužili o vznik žánru metalcore. Po přejmenování z Retribution na Atreyu, podle postavy z německého fantasy románu Nekonečný příběh od Michaela Endeho, skupina natočila již sedm alb, navázala spolupráci se slavným producentem Johnem Feldmannem a má za sebou i řádku koncertů na různých kontinentech.

Letošní evropské turné bude mít 12 zastávek. Vstupenky na tu brněnskou, kde se role předkapely ujme pražské rockové uskupení John Wolfhooker, budou k dispozici od čtvrtka 28. března od 11 hodin za cenu 490 Kč.

Zdroj obrázku: newnoisemagazine.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!