The Cure po více než deseti letech chystají nové album. Čeká je i síň slávy

The Cure po více než deseti letech chystají nové album. Čeká je i síň slávy 

Kapela proslavená hitem Friday, I’m in Love po dekádě mlčení přidá do kolekce každého správného goth rockera další hudební nosič. The Cure vydají letos nové album a stanou se nedílnou součásti hudební historie.

Novinu o tom, že jsou The Cure zpátky ve studiu, přinesl frontman Robert Smith v rozhovoru pro rádio 5FM. O desce, která naváže na 4:13 Dream z roku 2018, ale v náznacích mluvil již v minulém roce.

"Za posledních šest měsíců jsem slyšel víc muziky než kdykoliv předtím," přibližoval tehdy svůj tvůrčí proces. "Zničehonic jsem se znovu zamiloval do představy, že napíšu nové písně. Rezervoval jsem si čas ve studiu a nahrál děkolik demoverzí. Některé jsou skvělé, další už tolik ne."

Podle Smitha je nahrávání teprve na začátku. Před potem ve studiu však na hvězdy ze Sessexu čeká ještě jedna příjemná záležitost. Právě dnes totiž vstoupí do Rock & Roll Hall of Fame - tedy ikonické síně slávy v New Yorku. Během ceremonie doprovodí Angličany na pomyslný piedestal Trent Reznor z kapely Nine Inch Nails.

The Cure koncertují od roku 1976. Jsou považovaní za generaci nové vlny a součást odkazu punk rockové revoluce na britských ostrovech. V létě je uvidí i české publikum na festivalu Colours of Ostrava.

Foto: The Cure (facebook)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!