Hudební novinky, týden #12: Festival v Krumlově, jarní série tuzemských kapel i Trumpet Days v Jazz Docku

Hudební novinky, týden #12: Festival v Krumlově, jarní série tuzemských kapel i Trumpet Days v Jazz Docku 

S úderem jara nabízíme další novinky z uplynulého hudebního týdne i výhled na dny následující. Víme, co vás čeká na letošním hudebním festivalu v Českém Krumlově nebo koho můžete potkat na jarním turné po Česku.

Nejprve novinky od zahraničních hostů. V pražském klubu Roxy se 9. listopadu představí britský písničkář a producent Fink. V rámci turné All Give Tour předvede své největší hity i nový hudební materiál v pestrém mixu žánrů, především dubových rytmů a folku. Letošní program odkryl tuzemský Mezinárodní hudební festival v Českém Krumlově. Osmadvacátý ročník nabídne od 19. července do 10. srpna muzikálové a popové hity, klasiku, árie či gospely. Úvodní galavečer u barokní fontány v Zámecké zahradě nese název Venuše a živly.

Na jarní části svých tour vyrazilo několik interpretů či kapel. V loňském roce Komunál zahájil Best Of Tour a jen po měsíční pauze se vrátil na pódia, aby nastartoval letošní sezónu. Dubnové finále chystají pánové z formace Rybičky 48, kteří ustáli i lehký zdravotní problém svého frontmana Jakuba Ryby. Poslední zastávky plánují ve Zlíně a Frýdku Místku. Nejen do Zlína se podívá také stálice hudební scény Harlej ve společnosti kolegů z Loco Loco. Na celkem šestnácti zastávkách zahrají největší hity i singly z dva roky staré nahrávky Hodný holky zlý kluky chtěj.

Své fanoušky potěší i Totální nasazení. Ve druhé polovině své tour s názvem Kazoo or die! předvede údajně největší show ve své více než devětadvacet let dlouhé historii. Žánrově odlišné publikum vyhledají 29. března Hradišťan, pěvkyně Dargmar Pecková s folkaři Spirituál Kvintet. Umělecké trio během koncertů zahraje a zazpívá zvlášť, připravuje ale i několik společných skladeb ve zcela nových úpravách. V neposlední řadě se na cestu po republice vydá Tomáš Klus, který nadále propaguje desku SpOlu. Kromě Česka zavítá i na Slovensko.

Už zítra pak dorazí do Prahy několikanásobný držitel ceny Grammy Terence Blanchard. Legendární hudebník zahájí festival Trumpet Days, který v Jazz Docku po čtyři dny nabídne zvuky trubky a velká jména světového jazzu.

Jaký hudební zážitek čeká v prvním jarním týdnu na vás? Napište nám své dojmy a příští pondělí si znovu přečtěte pravidelné shrnutí ze světa muziky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!