Fink přiveze v listopadu do Prahy kombinaci folku a dubových rytmů

Fink přiveze v listopadu do Prahy kombinaci folku a dubových rytmů 

Na čerstvě ohlášeném koncertu se v pražském klubu Roxy představí 9. listopadu britský písničkář a producent Fink. V rámci svého turné „All Give Tour“ předvede své největší hity jako „Looking Too Closely“, nebude však chybět ani nový hudební materiál.

Bristký hudebník Fin Greenall, který si říká Fink, přijede v listopadu do Prahy. Do klubu Roxy zavítá 9. listopadu během svého evropského turné All Give Tour a představí tu jednak své hity, jednak nové skladby. Finkova hudba kombinuje různé žánry, nejčastěji v ní mísí dubové rytmy s folkem.

Písničkář žijící momentálně v Berlíně se proslavil hity jako Looking Too Closely. O muzikantské dráze řekl, že je to cesta plná malých vítězství. První deska, první vyprodaný klub, poprvé vyprodané celé turné... A výzvy, které hudebník musí během této cesty překonávat, neustávají.

Fink se dostal do hudebního průmyslu na konci 90. let, kdy se jako DJ proslavil na mezinárodní úrovni. V roce 2000 vydal své debutové album Fresh Produce, které vyšlo pod značkou nezávislého hudebního vydavatelství Ninja Tune. S tou spolupracuje Fink dodnes, jeho vlastní značka R’COUP’D Records pod ni spadá. Roku 2006 mu vyšlo album Biscuits for Breakfast.

Fink absolvoval se svým hudebním triem, se kterým přijede i tentokrát, několik turné. Během nich se už víckrát stavil v Česku, naposledy v roce 2017, kdy představil své album Hard Believer rovnou na dvou koncertech. V minulosti písničkář spolupracoval s hvězdami hudebního světa, jako například s Johnem Legendem, Banksem nebo Amy Winehouse, se kterou napsal písničku Half Time. Ta se objevila na jejím posmrtně vydaném albu Lioness: Hidden Treasures. Poslední album Finkovi vyšlo roku 2017 s názvem Resurgam.

Vstupenky na pražský koncert budou k dispozici v ceně 550 Kč od čtvrtka 21. března.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Experimentální prostor NoD

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!