Listopadové filmové novinky: Královská rapsodie, kouzelné zločiny i akční vdovy

Listopadové filmové novinky: Královská rapsodie, kouzelné zločiny i akční vdovy 

Po hvězdném muzikálu a příběhu prvního kosmonauta na Měsíci nabízí listopad další kandidáty na sošky Americké filmové akademie, tuzemské debuty a pohádky nebo další návrat do kouzelného světa Harryho Pottera. Cílíte na oscarová želízka nebo hledáte prvoplánovou zábavu? Podívejte se na náš přehled.

Zřejmě největším tahákem listopadu je životopisný snímek Bryana Singera o skupině Queen a jejím frontmanovi Freddiem Mercurym. I přes změnu na režisérské židli naše Dominika Kubištová snímek hodnotí pozitivně. Její recenzi si můžete přečíst zde. O něco hůř to dopadlo s animovaným Grinchem, který na toho s Jimem Carreym nemá, a pobaví možná ty úplně nejmenší. Zajímavým směrem se vydal Paolo Sorrentino, který zpracoval příběh bývalého italského premiéra. Hodnocení informuji si už teď, dva dny před premiérou, můžete prohlédnout na našem webu.

Fanouškům kouzelnického učně určitě neujde pokračování Fantastických zvířat. Podle prvních dojmů ale jde spíš o průměrnou podívanou, která neklade nároky na stárnoucí publikum filmů ze světa Harryho Pottera. Ani Johnny Depp to zřejmě nezachrání

Podruhé se vrátí do filmového ringu také Creed, učeň slavného boxera Rockyho. Tentokrát se postaví proti synovi dávného protivníka jeho učitele, Viktoru Dragovi. Akci slibují i Vdovy s Violou Davis v hlavní roli. Ta převezme s ostatními opuštěnými ženami osud zděděný po mrtvých manželích do vlastních rukou.

Pokud v kinech toužíte po češtině, doporučujeme debut Beaty Parkanové Chvilky, který jsme viděli v Karlových Varech. Jenovéfa Boková předkládá příběhy osobní a reálné, které diváka zasáhnou. Pro nejmenší pak kromě Grinche vybíráme pohádku Čertí brko. Víte, že vaše hříchy jsou pravidelně zaznamenávané peklem? Jan Cina zná odpověď na otázku, kolik jich je a co se s hříšníky stane.

A v neposlední řadě se vracíme k Domestiku a k povídání s představitelkou Šarloty Terezou Hofovou. Snímek Adama Sedláka, který stojí například za seriálem Semestr, jsme recenzovali už na konci září.

Výběr filmových premiér si prohlédněte v našem videu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!