Listopadové kulturní novinky: Dokonalá svatba, životní chvilky i designový svátek

Listopadové kulturní novinky: Dokonalá svatba, životní chvilky i designový svátek 

Babí léto se pomalu loučí a blížící se zima podporuje kulturní nadšence k indoorovým aktivitám. Kdo se vyhne padajícímu listí, může zamířit do svého oblíbeného kina, divadla nebo na koncert či za uměním. Kam tedy povedou vaše kroky v listopadu?

Kinematografii začíná ta pravá oscarová sezóna, a i když je v rámci české distribuce lehce zpožděná, nabídne nám třeba ambiciózní film Vdovy. O klasické blockbustery se postarají životopis Freddieho Mercuryho a skupiny Queen Bohemian Rhapsody nebo dvojka Fantastických zvířat. Z českého rybníčku pak vyplaval zajímavý debut režisérky Beaty Parkanové Chvilky, ve kterém roli Anežky ztvárnila Jenovéfa Boková. Krátce se vracíme i k povedenému Domestiku. Na webu si můžete přečíst rozhovor s herečkou a představitelkou hlavní role Terezou Hofovou.

Hudba v jedenáctém měsíci v roce nabízí mnoho skvělých koncertů. Kromě několika rozběhlých turné začíná republikové putování skupiny Lucie s novou deskou Evolucie. V Lucerně zazářil bluesový král Buddy Guy a na opačnou notu včera zahrála německá legenda Scooter. Společný projekt v Praze představí ale i Sting & Shaggy.

Divadlo bude působit na diváky nejen v kamenných scénách. Několik výjimečných akcí publikum uvidí například i v rámci oslav 17. listopadu. Pokud však přesto upřednostňujete klasický zážítek, doporučujeme například svatební premiéru hostujícího souboru v Divadle pod Palmovkou nebo katastrofickou “konverzačku” v mužském balení na Nové scéně.

V našem výběru samozřejmě nechybí ani jedna z největších designových přehlídek v roce. Czech Design Week láká kreativce a jejich obdivovatele do Kongresového centra od 28. listopadu do 2. prosince.

Na přehled listopadové kultury se podívejte v našich pravidelných videotipech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!