Colours 2018, den první: Roztomilý George Ezra, dokonalý Jeremy Loops a zářiví N.E.R.D.

Colours 2018, den první: Roztomilý George Ezra, dokonalý Jeremy Loops a zářiví N.E.R.D. 

Se slzami v očích přivítala tentokrát Ostrava fanoušky hudebního festivalu Colours, i přes vytrvalý déšť však ve večerních hodinách proudily areálem tisíce lidí.

První smutnou zprávou dne, pro niž by se rozhodně hodilo prolít pár slz, bylo zrušení čtvrtečního koncertu London Grammar z důvodu nemoci. Na velkém pódiu však místo nich vystoupí islandští Kaleo.

Festival na hlavní stagi otevřeli synth-popoví Future Islands následovaní britským písničkářem Georgem Ezrou. Ten, ač zmoklý na kost, šířil mezi diváky dobrou náladu, dav roztančil a rozezpíval (u skladby Budapest, pravda, spíše rozhoukal) a i počasí jako by se na moment umoudřilo.

Po setmění se rozjel ‚trojboj‘ v podobě Dirtmusic, Jeremyho Loopse a Beth Ditto. Absence magické schopnosti přemisťování v takové chvíli nutí člověka buď paběrkovat nebo si prostě zvolit. Vítězem byl v tomto případě Jeremy Loops, z jehož vystoupení se záhy stal i nejlepší hudební zážitek středečního večera. Jeremy s kapelou v zádech vytváří nezapomenutelnou show kumulováním zvukových smyček v kombinaci s živou muzikou. Součástí středečního vystoupení byly například i smyčky zpívajícího ostravského publika, a že si s Jeremym zazpívalo z plných plic! Kapela navíc sršela energií a spontaneitou, která transformovala jejich koncert v jednu velkou jam session, od níž se nikdo z přítomných nemůže odtrhnout.

N.E.R.D. předvedli nejambicióznější světelnou show

Vyvrcholením prvního dne mělo být vystoupení amerických N.E.R.D. Už v době vyhlášení jména tohoto headlinera probíhaly živé diskuse, kam že se letošní line-up Colours vlastně ubírá. N.E.R.D. bez debat předvedli nejambicióznější světelnou show, stejně tak bezpochyby nejlepší streetdance tohoto ročníku, celkově ale jejich vystoupení jako by odráželo ony rozporuplné reakce z předfestivalových diskuzí – publikum se rozdělilo na ty, kteří si skvěle zatančili, ty, kteří oslepli, a ty, kteří zůstali někde napůl cesty mezi těmito dvěma rovinami… Pharrell Williams očividně stál o tu první skupinu, a skutečně se mu podařilo diváky doslova ‚dostat na kolena‘, ale skutečnost, že už chvilku po jejich úspěšném rozhýbání musel pokyny opakovat, svědčí o tom, že řadu lidí tato show nevtáhla. Bylo by zajímavé pro srovnání zažít vystoupení N.E.R.D třeba na Hip-hop kempu. Zatímco N.E.R.D. hráli na hlavním pódiu, představovali na Electronic stagi svůj DJ set francouzští Polo & Pan. Slibovanou hravost a pohodu umocnil krom samotné hudby i fakt, že (mužští) diváci přinášeli do kotle stále větší a větší stromky (snad zhypnotizovaní zvuky Panovy flétny).  

Foto: Karolína Grofová (celou fotogalerii najdete zde)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!