Meltingpot po boku Colours of Ostrava letos nabídne nad 150 řečníků z 25 zemí

Meltingpot po boku Colours of Ostrava letos nabídne nad 150 řečníků z 25 zemí 

Mezinárodní diskuzní fórum Meltingpot s sebou letos v létě přinese celou řadu významných osobností nejen z Česka, ale hlavně ze zahraničí. Těšit se můžete na zajímavé debaty, diskuse, přednášky a osobní setkání.

Již třetí ročník fóra Meltingpot, které se bude konat v dnech 18. až 21. července v industriálním areálu Dolních Vítkovic, přiveze s sebou celou plejádu významných osobností celkem z 25 zemí světa. “Půjde o osobnosti mnoha oborů lidského myšlení – od politiky, přes kulturu, vědu, vzdělání, cestování, ekonomii až po osobní rozvoj,” říká na úvod Petra Hniková, dramaturgyně fóra Meltingpot. O témata tedy rozhodně nebude nouze.

Pořadatelé fóra se letos opravdu vyznamenali, jelikož z dlouhého seznamu zahraničních hostů se tyčí jména jako Liz Corbin, ředitelka zpravodajství BBC World News a odbornice na “fake news”, Ben C. Solomon, držitel Pulitzerovy ceny, World Press Photo a zahraniční zpravodaj New York Times, nebo Michel Faber, holandský spisovatel, autor románu Kvítek karmínový a bílý. Za zmínku určitě stojí i účast Francouze Bruna Mariona, který poradí, jak nejlépe využít teorii chaosu. Návštěvníci se mohou těšit i na řadu workshopů například z oblasti osobního rozvoje či kultury. Jedno z lákadel představuje lektorka taneční metody Movement Medicine a šamanská léčitelka Caroline Carey.

Z českých zástupců přijede například influencer, youtuber a vloger Karel Kovář aka Kovy, ekonom a filosof Tomáš Sedláček, cestovatelé a horolezci Marek Holeček a Jan Trávníček nebo spisovatelé Jáchym Topol, Magdaléna Vokáčová a Miloš Urban. Debaty o vědě vnese na ostravská pódia například lékařka zabývající se tématikou konopné medicíny a holotropních látek Jana Budařová či chirurg a účastník misí Lékařů bez hranic Tomáš Šebek, a mnoho dalších.

Toto diskuzní fórum je samostatnou akcí, která se koná po boku festivalu Colours of Ostrava. Zájemci si tak musí zakoupit vstupenku. Více informací o festivalu je možné nalézt zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!