Ferrari, Popelka na ledě a Louskáček. Týdenní tipy od 1. do 7. ledna

Ferrari, Popelka na ledě a Louskáček. Týdenní tipy od 1. do 7. ledna 

Vítejte u prvních kulturních tipů v roce 2024! V kinech zaparkuje Ferrari, na ledních bruslích přijede Popelka, připomene si ještě jeden vánoční příběh, ale i výstavu slavného fotografa. To a ještě více se dozvíte v dnešních kulturních tipech od Informuji.cz.

Popelka na ledě

Velkovýpravný muzikál na ledě Popelka zakotví 6. ledna v pražské O2 areně. Pro velký úspěch se sem vrací již popáté a mezitím stihla zabodovat i na Slovensku, v Německu či Rakousku. Aby ne, kdo by se nenechal okouzlit nesmrtelným příběhem Popelky.

Představení se odehrává současně na ledové ploše a působivém variabilním jevišti. Účinkuje zde mezinárodní krasobruslařský soubor sportovců ze sedmi zemí, mezi nimiž jsou sólisté předních evropských krasobruslařských show. Nouze tak nebude o excelentní krasobruslařské výkony, náročná akrobatická čísla, speciální světelné kompozice a spoustu dalších efektů.

Hlasy Popelce a Princi propůjčili Lucie Bílá a Ondřej Ruml. V hereckých a pěveckých rolích vystupují Pepa Vojtek, Dana Morávková, Václav Kopta, Hanka Křížková, Tomáš Savka, Vlastimil Harapes, Hana Buštíková, Rudolf Kubík a další.

Ferrari

Kdo chce pořádnou jízdu, ať se sveze ve Ferrari. Tedy alespoň v tom filmovém. Do kin totiž míří životopisné drama o Enzu Ferrarim s Adamem Driverem v hlavní roli. Vracíme se za ním do roku 1957, kdy se tento bývalý automobilový závodník ocitá ve velké krizi. Řeší problémy v manželství, smrt syna, ale také bankrot společnosti, jíž věřil. Příběh zachycuje nejen hlavního hrdinu, ale také další členy jeho rodiny, která definovala myšlenku výkonného italského sportovního vozu a prakticky stála u zrodu závodů formule 1 a také u legendární automobilové značky.

Ferrari má za sebou slibnou prosincovou premiéru v Americe, v českých kinech ho můžeme čekat od 4. ledna. Po boku Adama Drivera uvidíme také Penélope Cruz v roli Laury Ferrari, v dalších rolích se objeví Patrick Dempsey, Shailene Woodley nebo také Jack O'Connell.

Szidi Tobias & band Novoroční koncert

První lednový týden si říká také o novoroční koncert. O ten se postará třeba Szidi Tobias & band v pražském Studiu DVA 5. ledna. Na tomto mimořádném novoročním koncertu zazní v nezaměnitelném provedení charismatické zpěvačky Szidi Tobias nejen oblíbené skladby jako Na hotelu v Olomouci, Nech sa deje, Dala som milému, Dyje, Okná dokorán, Já vím, ale také písně Zimní noci, Vrána, Městu i světu, Andělé, které se hrají jen ve výjimečném čase.

Infamous Beauty - komentovaná prohlídka s kurátorem

Silné emoce, kontrasty i odhalování polopravd. Tvorba renomovaného amerického fotografa Andrese Serrana se zabývá společenským otázkami, sexualitou, rasovou nesnášenlivostí a temnými aspekty lidského bytí. Kdo se chce v labyrintu jeho tvorby zorientovat, má možnost 7. ledna, kdy proběhne komentovaná prohlídka výstavy Infamous Beauty v DOXu s kurátorem Otto M. Urbanem. Návštěvníky provede oběma samostatnými částmi výstavy: jak souborem 60 děl s názvem Beauty, které jsou výběrem z autorovy dlouhé kariéry, tak i novějším, uceleným cyklem Infamous z roku 2019.

Louskáček - Vánoční příběh

Koho ještě nepřešla vánoční nálada, nechť zamíří 4. ledna do Národního divadla na Louskáčka. Nechte se také odvést Vílou Vánoc do snového světa pohádek a dětí, v němž se Louskáček může stát Klářiným vysněným princem.

Louskáček je tradiční vánoční příběh, který vypráví o tom, jak kouzlo Vánoc proměňuje povahy lidí. Balet P. I. Čajkovského od svého prvního uvedení v roce 1892 patří mezi stálice klasického repertoáru baletních souborů. Ve verzi, kterou můžeme aktuálně vidět v Národním divadle v Praze, se maďarský choreograf Youri Vàmos nechal inspirovat pohádkou Charlese Dickense.

Foto: Martin Divíšek

Malebný Nový svět

Kdo by chtěl naopak vyrazit ven a objevovat jiné tváře Prahy, tak má také skvělou možnost. Komentovaná vycházka Malebný Nový svět je provede od Pohořelce na Nový Svět po bývalých hradčanských předměstích. Zájemci tak uvidí jedinou roubenou chaloupku v centru Prahy a spoustu malebných malých domečků. Dozví se o jedné tajné chodbě, o které v Praze ještě nikdo neví, ale i několik hrůzostrašných legend. Na komentovanou vycházku se vydejte 6. ledna ze zastávky Pohořelec.

Zdroj: prahaneznama.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!