Valentýn 2024: last minute tipy, kde letos trávit svátek zamilovaných

Valentýn 2024: last minute tipy, kde letos trávit svátek zamilovaných 

Stále nevíte, jak letos oslavit svátek zamilovaných? Přinášíme last minute tipy od kreativních aktivit po odpočinkové, degustační či sportovní. Nudit se rozhodně nebudete - ať už s partnerem, přáteli či sami!

Divadlo

Zatoužíte-li na svátek svatého Valentýna po hereckých performancích, pražská divadla nabízí bohatý program tematických představení. Například divadlo Bez zábradlí uvede na scéně představení Láska z mládí a Divadlo Palace hru Miluju tě, ale… - obě hry na lásku koukají z různých úhlů pohledu. Divadla ABC, Rokoko a Komedie představí Shirley Valentine, komedii o hledání sebe sama určenou pro všechny, kteří ocení kvalitní komedii. Za zábavou je také možné vydat se do Divadýlka na dlani, kde se o srandu postará Partička. O hudební vystoupení se postará RockOpera v Praze, toto jedinečné divadlo zahraje představení Romeo a Julie. 

Foto: RockOpera Prague

Plavba na lodi

Láká vás poznat na svátek zamilovaných Prahu z jiné perspektivy? Plavba lodí vás rozhodně nezklame. Probíhá ve třech dvouhodinových blocích, na které se můžete rezervovat předem. V rámci ceny je také tříchodové menu na palubním rautu. Na vyhřívaných palubách parníku návštěvníky také čeká živá hudba

Gastronomie

Říká se, že láska prochází žaludkem. Restaurace Portfolio si pro své návštěvníky na tento den připravila speciální valentýnské menu. Je to gastronomický zážitek, na který budete vzpomínat ještě dlouho. Svátek svatého Valentýna oslaví také restaurace Oblaca na Žižkovské věži se svým pětichodovým menu. Nejen, že nabídne výborné pokrmy, ale také romantický výhled na Prahu. Pokud máte rádi italskou kuchyni, neváhejte navštívit restauraci Pizza Nuova, která nabízí degustační menu několika druhů, při kterém návštěvníci mohou zkusit různé chutě Itálie.

Foto: Fotogalerie TowerPark

Valentýnský běh

Běžte lásce naproti! Pokud vyhledáváte na svátek zamilovaných adrenalin, v sobotu 17. února se můžete zúčastnit valentýnského běhu 2024. Akce začíná v Running Mallu (Františka Křižíka 11, Praha 7), kde si účastníci vyzvednou soutěžní číslo. Samotný běh začíná před Průmyslovým palácem u pražské Stromovky. V 11:30 proběhne rozcvička a poté začíná výběh. Zvolená trasa má 5 km a vítězové jsou v tento den všichni!

Startovné na akci je 100 Kč a 20 % z výdělku poputuje na vybranou charitu. Můžete tak přispět nejen svému zdraví, ale i na dobrou věc.

Hudba

Nechcete být na svátek zamilovaných sami? Oslavte ho s Davidem Deylem v Lichtenštejnském Paláci. Zazpívá romantické písně ze života – z nového i starého repertoáru. Vstupenky na koncert zahrnují také valentýnský dárek a jedinečnou příležitost zazpívat si s umělcem jednu píseň přímo na pódiu.

Na Valentýna si můžete přijít poslechnout také koncert Kristýny Gilarové, která zahraje zamilované tóny v Petrof Gallery v Hradci Králové. Vstupné na akci je 150 Kč.

Posezení u vína

Pokud máte představu klidnějšího valentýnského večera, zajděte na víno. Praha nabízí mnoho vetších i menších vináren, které vás překvapí svou kvalitou a útulným prostředím. Vinárna Na Břehu Rhôny nabízí široký výběr vín, které si sami můžete čepovat a zkusit tak různé druhy! Zažijte večer plný pestrých chutí a užijte si romantický večer u skleničky. Vinárna se nachází na více lokalitách, a to i mimo Prahu. Vinárna Bokovka nabízí také široký výběr českých i světových vín - a kromě toho i gastronomický zážitek v podobě sýrů, přímo ve vinárně se totiž nachází fromagerie se sýry z celého světa.

Foto: Na Břehu Rhôny

Wellness

Odpočívat je atraktivní! Od 12. do 18. února je možné využít nabídku Valentýn pro 2 v saunovém světě Aquapalace Praha. Kromě speciálních relaxačních ceremoniálů každá dvojice dostane lahev Rose. Cena je 990 Kč. Neváhejte si udělat rezervaci a dopřát si trochu relaxace a klidu se svou drahou polovičkou.

Botanická zahrada

Ve středu 14. února Botanická zahrada Praha otevře dveře všem návštěvníkům a nabídne romantickou prohlídku setmělého tropického skleníku Fata Morgana. Kromě vizuálního zážitku si také odnesete znalosti o milostném životě rostlin a budete mít příležitost si vychutnat víno z vinice sv. Kláry.

Prohlídky začínají od 18.00 do 20.00 a každá prohlídka trvá cca hodinu. Vstupné je za 790Kč na jeden pár a je potřeba udělat rezervaci předem prostřednictvím emailu (eva.novozamska@botanicka.cz).

Foto: Fotogalerie Botanická zahrada Praha

Valentýnská party v Lush

Máme také tip na kreativní Valentýn. Lush pro své zákazníky připravil při jedné příležitosti výrobu tematického koupelového produktu a party zážitek za poloviční cenu. Kromě vlastní výroby si domů odnesete také balíček s překvapením. Na místě bude možné vyzkoušet produkty od značky Lush. Vybrané prodejny Lush můžete navštívit 10. a 14. února.

Foto: Fotogalerie Towerpark

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!