Mezinárodní fórum Meltingpot v Ostravě

Mezinárodní fórum Meltingpot v Ostravě

Adresa:

Ostrava, Dolní oblast Vítkovice

Termín: 18.7.2018 21.7.2018
Vstupné:

od 2990,- Kč

18čvc - 21čvc celý den

Žánr: ostatní akcediskuse


Mezinárodní fórum Meltingpot v létě v Ostravě nabídne přes 150 řečníků z 25 zemí světa

Přijedou například spisovatel Michel Faber, autor knihy Hygge Meik Wiking, “futuristický mnich” Bruno Marion nebo Barbara Winton

Více než 150 řečníků z 25 zemí celého světa nabídne na osmi scénách třetí ročník mezinárodního diskusního fóra Meltingpot, které proběhne od 18. do 21. července 2018 po boku festivalu Colours of Ostrava v industriálním areálu Dolních Vítkovic.

“Půjde o osobnosti mnoha oborů lidského myšlení - od politiky, přes kulturu, vědu, vzdělání, cestování, ekonomii až po osobní rozvoj,” říká na úvod Petra Hniková, dramaturgyně fóra Meltingpot. “Věříme, že debaty, diskuse, přednášky a osobní setkání naše návštěvníky obohatí a inspirují na celý další rok,” dodává Petra Hniková.

O současném světě nejen z hlediska politiky přijedou diskutovat například ředitelka zpravodajství BBC World News a odbornice na “fake news” Liz Corbin, zahraniční korespondent CNN Mike Chinoy, bývalý agent CIA Joseph Wippl, držitel Pulitzerovy ceny, World Press Photo, zahraniční zpravodaj New York Times z oblasti světových konfliktů Ben C. Solomon, expert na terorismus na Blízkém východě a v Evropě Tim Lister, politický a bezpečnostní analytik Ntung Alex Mvuka a komentátor americké domácí i zahraniční politiky Jamie Kirchick.

Svoji dlouhodobou humanitární práci v Severní Koreji představí Katharina Zellweger, které je připočítána záchrana stovek tisíc lidí před hladem. O situaci v Afgánistánu pohovoří pracovnice Amnesty International Horia Mosadiq, která obdržela cenu za obranu lidských práv Afghanistan Simurgh Human Rights Award. Dalším hostem se stane britská mírová aktivistka, třikrát nominována na Nobelovu cenu míru, autorka bestselleru The Businees Plan for Peace Scilla Elworthy.

Z oblasti kultury do Ostravy zavítají například holandský spisovatel, autor románu Kvítek karmínový a bílý, Michel Faber, americký spisovatel a specialista na Shakespeara James S. Shapiro, argentinský spisovatel detektivních a hororových příběhů “novela negra” Marcelo Luján, jeden z nejosobitějších autorů fantasy literatury a autor knihy Poslední jednorožec Peter Soyer Beagle, holandský spisovatel, autor hororové a fantasy literatury Thomas Olde Heuvelt, americký spisovatel, autor bestselleru Zimní evangelium Brendan Kiely, americké spisovatelky Jaimy Gordon a Chaffee Jessie, jeden z nejoriginálnějších tanečníků a bboys BBoy Neguin nebo irský umělec Bryan McCormack, který neotřelým způsobem zpracovává sociální témata, aktuálně problematiku současné migrace. Jak tlumočit zejména rapové koncerty a hudební festivaly do znakového jazyka ukáže nejuznávanější tlumočnice znakového jazyka ve Spojených státech Amber Galloway Gallego.

Na pomezí vědy a literatury stojí další z hostů James Kakalios, americký fyzik a komiksolog, který konfrontuje zdánlivě nereálné zákony fyziky s empiricky ověřeným. Návštěvníci se mohou těšit také na Američana Johna Perkinse, autora bestselleru o skutečném obrazu světové politiky, nebo na Amita Goswamiho, teoretického kvantového fyzika, filozofa, vizionáře a spisovatele, který propojuje přírodní vědu s filozofií a studiem lidského vědomí.

Z oblasti ekonomie pak vystoupí například německý ekonom a sociolog Matthias Fifka či pravnuk zakladatele světově proslulé obuvnické značky Thomas Archer Bata.

Svůj pohled na štěstí a kvalitu života ukáže v Ostravě Meik Wiking, dánský autor knihy Hygge a ředitel Institutu pro výzkum štěstí. “Futuristický mnich”, Francouz Bruno Marion, poradí, jak využít teorii chaosu v praktickém životě a dobrat se úspěchu ve světě plném nejistot. Na oblast osobního rozvoje se na fóru Meltingpot často ve spojení s workshopy zaměří například německý lékař, terapeut a známý propagátor celostní medicíny Ruediger Dahlke, britská hudebnice, spisovatelka a lektorka mystických workshopů pro ženy Carolyn Hillyer, lektorka taneční metody Movement Medicine, šamanská léčitelka Caroline Carey, dcera Sira Nicolase Wintona, homeoterapeutka a alternativní terapeutka Barbara Winton, psychoterapeutka a lektorka Marianne Verny nebo instruktorka kundalini jógy Hayley Cutler.

Z Čechů přijedou například spisovatel Jáchym Topol, popularizátor vědy Václav Cílek, biolog David Storch, ekolog Vojtěch Novotný, psychiatr a popularizátor vědy Cyril Höschl, překladatel, spisovatel a diplomat Michael Žantovský, ekonom a filozof Tomáš Sedláček, psychiatr a psychoterapeut Ivan Verný, spisovatelka a koučka Magdaléna Vokáčová, klinický psycholog Petr Knotek (Pjér la Šé'z), lékařka věnující se tématice konopné medicíny a holotropním látkám Jana Budařová, překladatel, shakespearolog Martin Hilský, spisovatel Miloš Urban, youtuber, vloger Karel Kovář alias Kovy, matematik, pedagog, bojovník proti korupci a mecenáš Karel Janeček, česká performerka a choreografka Miřenka Čechová, hudebník, grafik, producent Martin Tvrdý alias Bonus, analytik think-tanku EDUin Bohumil Kartous, český chirurg, účastník misí Lékařů bez hranic, spisovatel a blogger Tomáš Šebek či cestovatelé a horolezci Marek Holeček a Jan Trávníček.

Mezinárodní fórum Meltingpot je samostatnou součástí festivalu Colours of Ostrava, proto je k návštěvě fóra nutné zakoupit vstupenku na tento festival.

Více informací na www.meltingpotforum.com, kde je také možné pod názvem Voices of Meltingpot zhlédnout filmové zpovědi osmnácti vybraných hostů z roku 2017.

Partneři fóra Meltingpot:

Neziskovou organizaci Meltingpot z.s. podporuje v čele s generálním partnerem společností Google řada firem a institucí, mj. Česká spořitelna, Deloitte, HP Inc., Evropská komise, US Embassy, Nadace Karla Janečka, YPO nebo CzechTourism, hlavním mediálním partnerem je Česká televize, mediálními partnery pak Forbes, Reflex a Lidové noviny.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezinárodní fórum...

Zámek ZábřehOstrava (3.1 km)

STING ApartmentsHavířov (10.9 km)

Zámeček Petrovice Karviná (21.6 km)