Ladíme 3: Španělsko, armáda, plyšový králíček a zpěv

Ladíme 3: Španělsko, armáda, plyšový králíček a zpěv30%

Pěvecký sbor vysokoškolaček z Bardenské Univerzity vstupuje do “reálného světa” a čelí jeho nástrahám. Dívky se po získání titulu mistrů světa a vysokoškolských diplomů každá vydávají svou cestou, ukazuje se ale, že nic není tak jednoduché a idylické, jak se zdálo, a proto se z nostalgie pouští do posledního společného turné - tentokrát po Evropě.

S dívčí a capella skupinou The Barden Bellas jsme se poprvé setkali v roce 2012, kdy z dřívější sestavy zbyla vystresovaná perfekcionistka Aubrey (Anna Camp) a sympatická zrzka Chloe (Brittany Snow), a ty dvě se snaží udržet tradici a dát dohromady novou skupinu talentovaných zpěvaček. Tak se seznamujeme i s Becou (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson) a s dalšími dívkami. V prvním filmu holky pospolu překonaly strach z neznámého, strach z pohodlí i z prohry, některé si zpracovaly ego, a za znění hudby tvořené bez hudebních nástrojů se navzdory svým odlišnostem spřátelily.

V roce 2015 se s dívkami setkáváme znovu, tentokrát už jsou slavné a úspěšné. Sláva je ale trochu svedla z cesty, a tak se s pomocí legendy Aubrey a nováčka Emily (Hailee Steinfeld) vrací zpátky ke kořenům. Druhý díl kupodivu stále měl co nabídnout a pro fanoušky původního Ladíme měl kromě několika trapných vtipů hlavně pár dojemných nostalgických momentů a byl jakousi příjemnou připomínku něčeho, co jste dříve měli rádi.

Nikdo už nedoufal, že se Barden Bellas vrátí potřetí. Dívky dostudovaly, Beca i Aubrey už měly kariéru v předchozích dílech, nebyl už způsob, jak tuhle sérii natáhnout. A přesto se o to tvůrci pokusili. Kdyby bývali nechali Ladíme jenom jako dvoudílné, udělali by lépe.

Ladíme 3 navazuje na předchozí díl extrémně kostrbatě. Dívky se setkávají na nějaké akci, mají na sobě sborové uniformy, co měly naposledy na začátku prvního dílu, a až postupně z konverzací vyplývá, že se neviděly několik let (třeba když si až na konci společně stráveného večera náhodou všimnou, že jedna z nich je v hodně pokročilém stádiu těhotenství). Polovina postav z předchozích dílů navíc někam záhadně zmizela (hlavně kluci - Bumper, Jesse a Benji - a stejně tak Becy otec).

Asi už opravdu nikdo nevěděl, kam děj natáhnout - po lokálních soutěžích v prvním dílu přes mistrovství světa v dílu druhém jsme se dostali až na prazvláštní “turné po Evropě” (které se snad celé odehrává ve Španělsku) na podporu amerických vojáků. Co ti v Evropě dělají, to nám zůstává zatajeno. Bojují zde hudební skupiny s “opravdovými” nástroji o to, kdo bude předskakovat na tour DJe Khaleda. Abychom přidali na zmatenosti toho všeho, přidává se ještě napínavá dramatická zápletka s otcem Fat Amy Fergusem (John Lithgow), kriminálníkem, co se najednou magicky rozhodl se změnit a znovu navázat s dcerou vztah.

Do děje vstupuje několik nových postav - většinou ničím nevýrazní a zcela nezapamatovatelní mladí fešáci, jako je Chicago (Matt Lanter) či Theo (Guy Burnet), který vypadá, jako by vypadl z módního časopisu, Beca mu přesto během filmu řekne, že jí připomíná želvu. Z původního Ladíme toho ve filmu nezbylo moc. Kromě některých postav, zpěvu a potřeby soutěžit už zde není nic, co by na původní film nějak navazovalo. Pokud jste viděli trailer, viděli jste už i všechny vtipné momenty, a i když se alespoň postava Fat Amy snaží o několik nečekaných a zábavných hlášek, ve výsledku jen neustále trapně opakuje, jaká je podle ní Emily hloupá a jak jsou všichni ve skupině horší než ona.

V prvním filmu bylo docela jasné, že nacvičit některá taneční a pěvecká čísla zabere dost práce, a to i když je už máte vymyšlená... Natož přijít s něčím novým. Tady ale dívky zcela bez přípravy dokonale synchronizovaně zpívají a tancují, jako by se nechumelilo, a je jedno, jestli se neviděly několik let nebo jsou v extrémně kritické situaci. Je trapné, že i tak předstírají, že to nepřipravovaly.

Ladíme 3 je nejotravnější, nejnešikovnější způsob o natažení a ještě alespoň malé marketingové vyždímání něčeho, co se kdysi povedlo a bylo úspěšné. Ne vždy, když někdo ve filmovém průmyslu přijde s neotřelým nápadem a sklidí trochu úspěchu, je dobrý nápad z toho dělat trilogii. I pro opravdové fanoušky prvních dvou Ladíme tento film bohužel nelze doporučit.

Názor informuji.cz: 30%

Kdy a kde dávají film: Ladíme 3

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!