Divadlo pod Palmovkou chystá první premiéru nové divadelní sezóny. Patřit bude Donu Juanovi

Divadlo pod Palmovkou chystá první premiéru nové divadelní sezóny. Patřit bude Donu Juanovi  

Pražské Divadlo pod Palmovkou se rozhodlo věnovat svou první premiéru probíhající divadelní sezóny známému provokatérovi Donu Juanovi. Tragikomedie jednoho z nejslavnějších dramatiků Molièra ožije v podobě současné divadelní výpovědi o moderním člověku, který žije ve světě bez jakékoliv víry v budoucnost.

Inscenace, která vzniká pod taktovkou režiséra Michala Langa, se premiérově představí divákům 21. října. V hlavní roli volnomyšlenkářského sukničkáře se představí Ondřej Veselý. V dalších rolích vystoupí Radek Valenta, Barbora Valentová, Ondřej Volejník, Tereza Dočkalová, Magdalena Wronková či Jan Huška.

Don Juan je velmi zábavnou, dráždivou, drzou, ale i tragickou divadelní hrou, která vypráví o tragikomickém lidském údělu. Navíc se jedná o dílo velmi nadčasové. Vždyť s podobnými Don Juany, o nichž psal Molière v 17. století, se nyní velmi často setkáváme v podobě ekonomických dravců či politických reprezentantů. Don Juan se stejně jako oni nezastaví před ničím, a jestliže se rozhodne něčeho dosáhnout, tak jde neohroženě za svými cíly bez ohledu na okolí.

Jako jediný smysl své existence pak vidí Don Juan milostné dobývání. Právě během něj je totiž schopen přinutit se k neočekávané aktivitě a vytrhnout svou mysl z nudy a prázdnoty okolního světa. Právě tato slast mu dává smysl. Ten vydrží však jen krátce. „Don Juan se přitom pohybuje životem vskutku zcela bezstarostně a s překypující radostí a živelností, jako by pro něj život byl „road-movie“ s krátkými zastaveními, na kterých se nikdy nezdržuje déle, než je nezbytně nutné. Jakoby se pohyboval ve světě zbaveném veškerých tajemství,“ popisuje svého divadelního hrdinu Divadlo pod Palmovkou. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo pod Palmovkou nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo pod Palmovkou

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!