Filmy na čerstvém vzduchu aneb kam do letního kina v Praze

Filmy na čerstvém vzduchu aneb kam do letního kina v Praze 

Hlavní prázdniny jsou tady a s nimi i příslib celé řady letních zážitků. Kromě koncertů a festivalů si na své přijdou také milovníci filmů. A tak tu pro vás máme tipy na letní kina v Praze.

Letní kino Zeď

Letní kino Zeď najdete v MeetFactory, v industriálním prostředí bývalé smíchovské továrny. Filmový program jedenáctého ročníku letního kina MeetFactory má podtitul Tělo jako důkaz a zve tak na dobrodružnou a fascinující cestu po lidských tělech. Po tělech zkoumajících limity (ne)možného, po tělech sešněrovaných konvencemi i po pomyslném duchovním těle Ježíše Krista.

Mezi tituly se tak představí BoylesqueCorpus ChristiAdam Ondra: Posunout hranicVelryba a mimo jiné také Brutální vedro.

Letní kino CAMP

Letní kino CAMP promítá v atriu Centra architektury a městského plánování v areálu Emauzského kláštera a většinu projekcí nabízí zdarma. Těšit se můžete třeba na české hity Rozmarné léto, Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, hudební drama Piráti na vlnách nebo také na komediální drama Trojúhelník smutku.

Letní kino ve Žlutých lázních

Letní kino Žluté lázně se nachází ve stejnojmenném areálu na Podolském nábřeží v Praze. Během července si můžete vychutnat filmy jako Top Gun: MaverickDungeons & Dragons: Čest zlodějůSnídaně u Tiffanyho nebo třeba Dvě slova jako klíč.

Letní kino Kamínka

I v letošním roce se obyvatelé pražské Zbraslavi a okolí mohou těšit na letní kino Kamínka. Diváci se dočkají třeba povídkového filmu O malých věcech, české novinky Ostrov nebo trilleru Medvěd na koksu.

Letní kino Anežka LIVE!

Letní kino Anežka LIVE promítá v zahradách kláštera sv. Anežky České. Těšit se můžete na skvělý výběr filmů (včetně retroprojekcí) promítaných na velkém plátně v jedinečné atmosféře klášterní zahrady. Program realizuje Biograf16 ve spolupráci s Národní galerií Praha. Mezi promítanými tituly se objeví například AftersunSvatba s podmínkou, Jára Cimrman, ležící spící nebo Černý Petr.

 

 

Letní kino Kasárna Karlín

Na nádvoří někdejších kasáren nedaleko stanice metra Florenc se opět otevřelo letní kino. Stačí jen usednout do typických žlutých lehátek s drinkem v ruce a vychutnat si filmový zážitek. Do konce července se bude promítat Truman ShowAxolotl OverkillVesničko má střediskováPod vlivem úplňkuNávrat do budoucnosti nebo třeba Samotáři.

Letní kino na Pragovce

V bývalém industriálním prostoru v pražských Vysočanech běží již šestý ročník letního kina. Letos proběhne celkem 13 promítání se zastřešujícím tématem krajiny. Na programu bude KaprKódO koních a lidechChlapi nepláčouOsm horHranice odvahy a další. Hlavní snímky budou opět doplňovat vybrané předfilmy z dílny My Street Films

Letní kino před Crossem

Holešovický multikulturní Cross Club také láká na filmové zážitky pod otevřeným nebem. Na program se chystá BANGER.Kuciak: Vražda novinářePSH Nekonečný příběhPulp Fiction: Historky z podsvětí nebo třeba Zkouška umění. Program postupně doplňují.

Letní kino v Klubovně

Dejvické kulturní centrum Klubovna stejně jako každý rok nabízí i letos letní kino. V nejbližších dnech se návštěvníci mohou těšit na drama Aftersun, nebo animovaný film Kocour v botách: Poslední přání. Program na nadcházející týdny bude aktualizován na stránkách a sociálních sítích Klubovny.

Letní kino Spojovna

Na zahradě pivovaru Spojovna v pražských Kunraticích si můžete užít známé české klasiky pod širým nebem, a to zcela zdarma! Během léta vás zabaví Sněženky a machři, Občanský průkazSamotářiŽeny v běhuPelíškyKolja nebo třeba Rozmarné léto.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!