Future Shorts se vrací: tentokrát se bude promítat v klubu Eleven

Future Shorts se vrací: tentokrát se bude promítat v klubu Eleven

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Celosvětově známá platforma krátkometrážních filmů Future Shorts se chystá na další promítání v Brně. Pásmo sedmi různorodých počinů bude k vidění 2. března v klubu Eleven od 20 hodin. Můžete se těšit na filmy z Austrálie, Švédska, Velké Británie či Francie. Svými díly přispějí i USA, Alžírsko nebo Rumunsko.

V australském snímku Grace Under Water se bude snažit najít porozumění otec se svou nevlastní dcerou. Oba spolu svádějí už dlouhou emocionální bitvu. S dramatem o upevňování rodinných vztahů přichází Anthony Lawrence. Švédský film Northern Great Mountain Amandy Kernellové zase pojednává o vlastním neporozumění postarší ženy z Laponska vůči rodné krajině.

Oproti předchozím dvěma depresivněji laděným filmům se britský počin Lights Dawna Shadwortha vydává životnější cestou. V něm, mezi dvěma navzájem se neznajícími se osobami, vytrysknou proudy vášně v hudebním klubu. Francouzské sociální drama Citizen Day zase tematizuje bohatost sociálních vrstev v zemi. Dokumentaci jejich společného soužití natočil Basile Doganis.

Cestu animovaného surrealismu pak zvolil Danny Madden se svým počinem All Your Favorite Shows. Alžírský „kraťas“ Fyzala Boulify Rate Me se zase komediálním způsobem potýká s problematikou „dámských služeb“. A jako poslední se v programu představí rumunská komedie  Excursion od Adriana Sitarua. V ní malý chlapec po přistání mimozemšťanů ve své zemi objevuje kameru a snaží se objevovat svět okolo sebe. Po nějaké době ale mizí a jeho záznam je chybně interpretován médii.

Future Shorts

Pestrá směsice žánrů, stylů a obecně přístupů ke krátkometrážnímu filmu bude jistě inspirativní událostí, jejíž potenciál by měl spočívat i v propojování lidí napříč zeměmi a národnostmi. Filmy promítány jak s anglickými, tak i českými titulky. Klub Eleven je příhodným místem pro exkluzivní prožití si několika děl perspektivních tvůrců.

Festivalová síť Future Shorts funguje již deset let a po promítání v téměř 300 městech a 100 zemích světa se festival v roce 2013 poprvé objevil v Brně. Oceňované krátké filmy tak mohou diváci vidět čtyřikrát v roce.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Eleven club

Více o "future shorts"

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!