První lásky a těžkosti dospívání. To je francouzský film Tři vzpomínky

První lásky a těžkosti dospívání. To je francouzský film Tři vzpomínky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Paul Dédalus se retrospektivně vrací do své minulosti, vzpomíná na svoji narušenou matku a přísného otce, na dobrodružnou školní cestu za železnou oponu, ale především na Esther, svou osudovou lásku…

Romantický milostný příběh Tři vzpomínky uznávaného francouzského režiséra Arnauda Desplechina přichází pro hlavičkou Artcam do kin 3. 12. 2015.

Paul Dédalus odjíždí z Tádžikistánu a vzpomíná na svůj život v Roubaix, na první lásku i těžké dospívání. V hlavní roli s charismatickým Mathieuem Amalricem, ústřední mladou dvojici Paula a Ester ztvárnily nové hvězdy francouzského filmu Quentin Dolmaire a Lou Roy-Lecollinet.

Mathieu Amalric je jeden z nejvýznamnějších francouzských herců své generace, který se v posledních letech prosadil také jako režisér. Jeho herecká dráha je silně spjatá s režisérem Desplechinem, který ho přizval k účasti na několika svých filmech. Do mezinárodního povědomí vešel díky filmu Mnichov (Steven Spielberg), nebo rolí v bondovce Quantum of Solace.

Režisér Arnaud Desplechin je u nás známý díky svým jemně ironickým, typicky francouzským filmům o vztazích, rodině a době, ve které žijeme (Vánoční příběh, Králové a královna, Učená pře aneb Můj pohlavní život, Jimmy P., a další).

Film měl svou premiéru na festivalu v Cannes, kde získal v sekci Quinzaine des realisateurs cenu SCAD udělovanou francouzským tvůrcům.

V České republice snímek zahajoval Mezinárodní filmový festival Ostrava Kamera Oko 2015, kde kameramanka snímku Irinu Lubtchansky získala hlavní festivalovou cenu. V předpremiéře se Tři vzpomínky představí také v na Festivalu francouzských filmů (18. - 29. 11. 2015).

Zdroj: Artcam

Zdroj: Artcam

Zdroj: Artcam

Zdroj: Artcam

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Více o "Artcam"

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!