Divadelní scéna Colours of Ostrava nabídne oceňovanou inscenaci Dejvického divadla

Divadelní scéna Colours of Ostrava nabídne oceňovanou inscenaci Dejvického divadla

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Divadelní představení už nějaký ten rok zdárně doplňují kolorit festivalu Colours of Ostrava. A nejinak tomu bude i letos. Fanoušci prken, která znamenají svět, se mohou těšit na několik skutečně lahodných bonbónků.

Vůbec poprvé se na Colours představí Dejvické divadlo, které s sebou přiveze zbraň těžkého kalibru v podobě oceňované inscenace Ucpanej systém. Divadelní adaptace povídkové knihy Acid House, kterou má na svědomí skotský spisovatel Irvine Welsh (mj. autor předlohy kultovního snímku Trainspotting), si rychle získala přízeň diváků i odborné kritiky. V případě prvně zmíněných poslouží jako důkaz nepřehlédnutelná a kapitálkami zvýrazněná věta „VZHLEDEM K VELKÉMU ZÁJMU DIVÁKŮ NEPŘIJÍMÁME AŽ DO ODVOLÁNÍ HROMADNÉ REZERVACE NA TENTO TITUL" nacházející se na oficiálním webu divadla; a jednoduchá detektivní práce nastává i při dokazování obdobného v rámci kritické obce – za vše totiž hovoří cena Alfréda Radoka za nejlepší inscenaci roku 2012. Oceněním nesoucím jméno významného režiséra a dramatika se může pyšnit taktéž představitel hlavní role Ivan Trojan, který společně s Miroslavem Krobotem, Václavem Neužilem, Jaroslavem Pleslem či Janou Holcovou nabídne návštěvníkům festivalu vskutku jedinečný divadelní zážitek.

Ten slibuje i setkání dvou výrazných ženských hereckých osobností, Marthy Issové a Anny Polívkové. Inscenace Krasavice Interkontinentální - Arte et Marte představuje svěží a hravou klauniádu vyvracející tvrzení, že ženské komické duo nemůže existovat.

Další položku na programu divadelní scény má na svědomí akrobatické duo DaeMen, které se do paměti lidí vtisklo především díky vítězství v soutěži Česko Slovensko má talent. Talentovaná dvojice si ke spolupráci přizvala další performery z řad tanečníků a akrobatů a dala tak vzniknout neo-cirkusovému představení Loser(s), jehož se nyní dočká i Ostrava.

Divadelní paletu pak doplní legendární divadlo VOSTO5 s hudebně-improvizačníním Stand´artním kabaretem a originálním jevištním dokumentem Snaha - kapela, na kterou se mělo zapomenout. Zkrátka nepřijdou ani zástupci nejmladší generace, kteří se mohou těšit na Otesánka Divadla Kvelb.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!