16 nejpopulárnějších dokumentů tohoto roku nabízí zdarma portál DAFilms.cz

16 nejpopulárnějších dokumentů tohoto roku nabízí zdarma portál DAFilms.cz

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Výběr šestnáctky snímků, které se staly v uplynulém roce nejčastěji vyhledávaným dokumentárním zbožím na stránkách DAFilms.cz můžete do 4. ledna sledovat zdarma.

Mezi 16 nejpopulárnějších dokumentů roku 2014 se dostalo hned několik snímků, které dominovaly letošním filmovým programům a retrospektivám. Na první místa sledovanosti se vyhoupla tvůrkyně časosběrných dokumentárních snímků, režisérka Helena Třeštíková, která do boje o diváckou přízeň vysílá svůj oceňovaný snímek KATKA

V těsném závěsu za prací mezinárodně oblíbené filmařky se objevuje snímek ARTEL ukrajinského režiséra Sergeje Loznitsy, jemuž portál DAFilms.cz patřil hned po první tři prosincové týdny. Nejprve se diváci mohli seznámit s jeho poetickou dokumentární retrospektivou, v minulých dnech pak s cenami ověnčeným portrétem ukrajinské revoluce MAJDAN.

V letošním diváckém výběru však nechybí ani snímky experimentálního ladění. IMITATIONS OF LIFE kanadského režiséra Mikea Hoolbooma potěší svými deseti kapitolami všechny, kteří se nebojí přijít na kloub fungování současné vizuální kultury, její minulosti i podlehnout futuristickým představám o její budoucnosti.

Pod vlajkou probouzejícího se českého dokumentárního filmu se v žebříčku nese hned několik snímků. Do rozplétání komplikované historie jedné české dálnice se pouští dokument mladého režiséra Iva Bystřičana DÁL NIC. První přímé prezidentské klání humorně glosuje snímek HLEDÁ SE PREZIDENT a překvapivě dospělé pozadí fungování dětské dívčí skupiny objevuje absolventský film SHOW! Českému publiku je také exkluzivně zpřístupněn celosvětový filmový hit SPIRIT OF 45 známého režiséra Kena Loache a vítězný snímek festivalových Benátek SACRO GRA Gianfranca Rosiho.

Dokumenty můžete na stránkách DAFilms.cz sledovat on-line a zdarma do 4.1.2015.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!