Šlechtic Orlando Virginie Woolfové ožije na divadelních prknech

Šlechtic Orlando Virginie Woolfové ožije na divadelních prknech

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Orlando patří mezi nejpronikavější romány Virginie Woolfové. Fantaskní biografii mladého šlechtice Orlanda nově zpracovala Divadelní společnost Masopust.

Premiéra proběhne 15. června 2014 od 20.00 nově v Eliadově knihovně Divadla Na zábradlí.

Režijního vedení inscenace se ujala Anna Petrželková, výrazná osobnost česko-slovenské divadelní režie, která má na svém kontě opakovanou nominaci na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku, stejně tak na slovenskou obdobu ocenění – DOSKY.

Anna Petrželková má za sebou spolupráci například s ostravským Divadlem Petra Bezruče či Národním divadlem moravskoslezským, s brněnskou Husou na provázku, HaDivadlem i Národním divadlem Brno, režírovala také v pražském A studiu Rubín nebo Švandově divadle.

Divadelní společnost Masopust v lednu 2014 přesídlila na stálou scénu v Eliadově knihovně Divadla Na zábradlí, mezi její spolupracovníky patří významné osobnosti českého divadla (Štěpán Pácl, Jan Frič, Pavla Beretová, Ivana Uhlířová, Miloslav König, Magdaléna Borová, Lukáš Příkazký, Patrik Děrgel, Anežka Kubátová a mnozí další). Inscenace Masopustu Vytrvalý princ zároveň reprezentovala české divadlo na mezinárodním festivalu DIVADLO 2013.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Na zábradlí nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Na zábradlí

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!