Letňák 2014 na Střeleckém ostrově bude létem pro všechny Pražany

Letňák 2014 na Střeleckém ostrově bude létem pro všechny Pražany

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Již 30. května otevře Malostranská beseda na Střeleckém ostrově svou letní scénu - pódium pro hudební produkce a divadlo. Dále pak mobilní ponton, kde se budou konat komorní akustické koncerty a další zajímavé kulturní akce. „Cílem je vytvořit prostor, kde se budou lidé potkávat i mimo plánovaný program. Rádi bychom navázali na příznivě hodnocené působení Malostranské besedy na Střeleckém ostrově v letech 2010 a 2011.

Program jsme sestavili tak, aby si v něm každý našel to své. K vidění budou například akustické koncerty známých českých interpretů. To vše bude doplněno celodenním barem s grilem, půjčovnou společenských her a jednoduchého sportovního náčiní,“ říká David Pešek Dvořák, šéf produkce Letňáku 2014.

Hlavním lákadlem Letňáku 2014 bude vystoupení populárních hudebních skupin a také zajímavá divadelní představení. Svoji účast podle Dvořákových slov potvrdili například bratři Ebenové nebo písničkář Xavier Baumaxa, který si na Letňáku opět zahraje s orchestrem Hněddé smyčce. Diváci uslyší v akustické podobě také stálici české hudební scény, skupinu Čechomor. „Návštěvníci Letňáku na Střeleckém ostrově budou mít také možnost pomoci dobré věci. A to účastí na „Koncertu proti strachu“ se skupinou The Tap Tap, která láká stále větší počet  fanoušků, nejen z řad vozíčkářů,“ doplňuje David Pešek Dvořák.

Tečky za prázdninami udělají skupina Sto zvířat a pánové Petr Čtvrtníček a Jiří Lábus, kteří na Střeleckém ostrově uvedou legendární hru Ivánku, kamaráde… Volný čas bude v létě na Střeleckém ostrově možné trávit celý den. Otevřeno bude denně do 22 hodin. Ve všední dny od 11 hodin, o víkendu od 9,30 hodin. Zájemci o sportovní vyžití mohou využít prostor na petanque, badminton či frisbee. Užít si příjemnou atmosféru ostrova bude možné také u různých společenských her.

Dalším z projektů, který bude na Letňáku 2014 - Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově uveden, nese název Setkání Unie tanečníků a performerů. Půjde o shromáždění tanečních profesionálních divadelních souborů a konzervatoří jako je La Putyka, 420PEOPLE, Laterna Magika či soubor Konzervatoře hl. m. Prahy. „V rámci programu budeme pořádat zajímavé tematické akce. Například ve spolupráci s městskou částí Praha 1 chystáme hned na úvod Dětský den plný divadelních představení, zábavných show a workshopů. S první městskou částí plánujeme také pravidelná Taneční odpoledne pro seniory.

Dvakrát nás na Střeleckém ostrově čeká Dyzajn market, prodejní výstava autorské tvorby českých návrhářů a designerů. „Diskutovat o otázkách víry mohou zájemci o duchovno vždy v neděli při setkáních křesťanských spolků,“ připomíná šéf produkce David Pešek Dvořák.

Na závěr upozorňuje také na fakt, že během letní sezóny se mohou zájemci projet kolem Střeleckého ostrova v ručně vyráběné mahagonové elektrolodi. Při poznávací vyhlídkové plavbě jim kapitán podá naučný výklad o historii Střeleckého ostrova a okolních pamětihodnostech. „Spojení malým plavidlem bude navazovatna stávající lodní linku provozovanou PPS z Rašínova nábřeží plavební komorou Mánes kolem Střeleckého ostrova a zpět pod Vyšehrad,” dodává Dvořák.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Malostranská beseda nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Malostranská beseda

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!