Newyorský jazzman Jeremy Pelt zahraje tento pátek v pražské Redutě

Newyorský jazzman Jeremy Pelt zahraje tento pátek v pražské Redutě

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jazzový génius a světoznámý hudebník Jeremy Pelt zahraje v pátek 2. května v pražské Redutě!

Frontman projektu, trumpetista Jeremy Pelt patří do generace mladých muzikantů, kteří si během pár let vydobyli svým talentem, úsilím a energií stálou pozici v jazzovém světě. Jeremy začal po vystudování oboru jazzové improvizace na Barkleeho univerzitě hudby spolupracovat s hlavními postavami jazzového žánru (Roy Hargrove, Ravi Coltrane, Greg Osby, Cassandra Wilson a další) a je členem proslulého Mingus Big Bandu.

Mezitím v roce 2002 vydal Jeremy své první sólové album „Profile“ a téměř každý rok si mezi vystupováním najde čas na tvorbu nové desky plné nových nápadů a především kvalitního jazzu (o jeho kvalitách svědčí pětkrát za sebou obdržená cena Rising Star pro nejlepšího trumpetistu udělovaného renomovaným hudebním časopisem Downbeat Magazine a Jazz Journalist Association). V roce 2012 nahrál album „Soul“, které bylo několika hudebními kritiky označeno za nejlepší jazzové album roku.

Newyorský jazzman je představitelem moderního jazzu, nicméně ctí tradiční prvky tohoto žánru a nechává se inspirovat například jazzovou ikonou dvacátých let Milesem Davisem (album „Men of Honor“ z roku 2010 věnoval částečně právě Milesovi). V posledních letech vydal kromě již zmíněné desky ještě alba „The Talented Mr. Pelt“ v roce 2011, o rok později bylo vydáno album „Soul“, minulý rok „Water and Earth“ a v lednu roku 2014 uvedl Jeremy svoji zatím poslední desku „Face Forvard“. Jeho tvorbu posledních let lze charakterizovat prvky funky, elektronického jazzu, okořeněného prvky fusion, který je založen na dokonalé improvizaci s mnoha barvitými nápady a dokonalou atmosférou.

Jeremy vystoupí v Redutě 2. května se svým kvartetem ve složení: Jeremy Pelt (trumpeta), Danny Grissett (piáno), Josh Ginsburg (kontrabas) a Andreas Svensen (bicí). Jedná se o špičkové hudebníky, kteří spolu již několik let vystupují a baví publikum po celém světě svým ojedinělým pojetím jazzu, dokonalou sehraností, muzikantskou genialitou a neopakovatelnou atmosférou.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Reduta Jazz Club

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!