Finále festivalu Mladí Ladí Jazz přinese baskytarovou legendu Victora Wootena

Finále festivalu Mladí Ladí Jazz přinese baskytarovou legendu Victora Wootena

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Finále festivalu Mladí Ladí Jazz se pomalu blíží. Jedním z posledních koncertů, které si pro nás organizátoři připravili, je společné vystoupení baskytarové legendy Victora Wootena, jenž do české metropole zavítá s celým svým ensemblem, a hvězdných TOP DREAM COMPANY!

Předposlední večer festivalu tak bude laděn na funkovou notu. V pražském paláci Akropolis se představí opravdová legenda, byť věkem se zatím tomuto označení rozhodně neblíží. Victor Wooten, pětinásobný držitel Grammy Awards a právem platný člen klubu deseti nejlepších baskytaristů všech dob, přijede po dlouhých třech letech a rovnou s celou svou kapelou! Tento legendární baskytarista vyhrál prestižní cenu „Bass Player of theYear“ magazínu Bass Player, a to dokonce 3 krát v řadě. Zároveň jako jediný okusil jaké je tuto cenu získat více než jednou.

Nahlédneme-li pod pokličku Wootenova života, odhalíme více o jeho genialitě. Victor je nejmladší z 5 bratrů. Právě jeden z nich, Regi, začal malého Victora učit na basu již ve dvou letech, o čtyři roky později (tedy v jeho šesti letech) byl již součástí rodinné kapely The Wooten Brothers Band. Victor Wooten se v Praze přestaví s celým svým nabitým bandem, včetně bratra Regiho a s výborným bubeníkem Derico Watsonem!

Společně s Wootenem v Praze vystoupí původně funky-soulová kapela z Prahy využívající multižánrové prvky z celého světa od disca, popu, jazzu přes latinu, r&b, reggae dokonce až k balkánské hudbě TOP DREAM COMPANY. Jedná se o 10-ti členné obsazení, které vede trumpetista Petr "Harmy" Harmáček. Za celou éru kapely se v ní vystřídalo několik výborných hudebníků, jako např. Marta Balážová, Vojtěch Dyk, Ondřej Ruml a mnozí další.

Nyní je na postu hlavního zpěváka talentovaný Martin Růža. V roce 2009 vydala kapela své debutové DVD a CD Live In Prague, pokřtěné hercem Ivanem Trojanem a o rok později studiové album Keep On Movin´, jež pokřtily tři sudičky Aňa Geislerová, Martha Issová a Simona Babčáková.

Více na: http://www.mladiladijazz.cz/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Palác Akropolis nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Palác Akropolis

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!