Mladí Ladí Jazz vybral finalisty. Už zítra společně zahrají v klubu Jazztime

Mladí Ladí Jazz vybral finalisty. Už zítra společně zahrají v klubu Jazztime

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Po dlouhém a obtížném výběru festival Mladí Ladí Jazz oznámil finalisty Jazz Fruit, festivalové ceny sloužící k podpoře mladých jazzově laděných umělců. Do finále soutěže, jež se uskuteční v pátek 11. dubna, postupují formace ToM Band, Ostrich Kvartet a AK Kvartet. Cestu k dalšímu rozvoji jim mohou ukázat nu-jazzoví Jazzpospolita, progresivní polská skupina, jež přes svůj mladý věk již předskakovala na turné slavnému producentovi a hudebníkovi, Bonobo.   

Již pátým rokem propaguje festival Mladí Ladí Jazz jazzově orientovanou hudbu, podporuje mladé hudebníky a obohacuje kulturu v Praze i České republice. Neodmyslitelnou součástí projektu je cena Jazz Fruit, festivalová soutěž pro mladé hudebníky. Jazz Fruit má za cíl podpořit rozvoj mladých talentů finančním darem v celkové výši 30 000Kč, který jim umožní nahrát debutové album, a tím zásadně přispět k rozvoji jejich další kariéry.

Jazz Fruitu je již tradičně věnován samostatný večer, na kterém vystoupí 3 finalisté, kteří se utkají o hlasy porotců i přítomných diváků. Vítěz soutěže též vystoupí 17. dubna před německým Tingvall Triem na koncertním večeru v klubu Jazzdock. 

Pozvání mezi porotce letos přijali jeden z nejtalentovanějších a nejobsazovanějších bubeníků pražské jazzové scény, Dušan Černák, publicista a hudební kritik Petr Slabý či mistr zvuku a hudebník Rosťa Koňařík. 

Kromě finále soutěže se návštěvníci koncertu mohou těšit na unikátní hudební zážitek v podání polské formace Jazzpospolita. Tito mladí hudebníci již dokázali za svou poměrně krátkou hudební kariéru mnohé a patří mezi jednu z největších nadějí současného polského jazzu. Od vydání svého debutového alba v roce 2010 již absolvovali více než 150 koncertů v Polsku i zahraničí, turné v Evropě i zámoří. Nyní zamíří premiérově do České republiky. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!