Little Annie & Paul Wallfisch nazývaní Batman a Robin chansonu noire zahrají v Praze a Olomouci

Little Annie & Paul Wallfisch nazývaní Batman a Robin chansonu noire zahrají v Praze a Olomouci

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Paul Wallfisch, který se letos s obrovským úspěchem představil na Colours of Ostrava jako frontman své domovské kapely Botanica i v sólovém setu; se teď vrací s Little Annie, legendou newyorského undergroundu, se dvěma komorními klubovými koncerty do ČR.

Tato dvojice zahraje v úterý 29. října 2013 v dejvické kavárně Potrvá, kde ji doprovodí trumpetista Paul Watson (ex Sparklehorse, Half Japanese, And the Wiremen) a publikum tak čekají, kromě písní z nadcházejícího alba, i klasické jazzové standardy. Duo odehraje ještě jednu show o den později v olomouckém Jazz Tibet Clubu. Paul Wallfisch s Little Annie bývají trefně nazýváni „Batmanem a Robinem chansonu noire“ – tento titul krásně vystihuje vznešenost, dekadenci a zároveň humor, který se v jejich nahrávkách a vystoupeních objevuje.

Partnerství Little Annie a Paula Wallfische trvá téměř patnáct let. Za všechno může New York, nikde jinde by setkání legendární postavy uměleckého undergroundu a pravidelného účastníka balkánských jamband parties nebylo tak přirozené. Dvojici spojuje hluboká vášeň k jazzu a kabaretu, smysl pro humor a pravé „blues“ v duši.

Zpěvačka, básnířka a malířka Annie Bandez alias Annie Anxiety alias Little Annie působí v newyorské umělecké komunitě již tři dekády, spolupracovala s desítkami umělců (Adrian Sherwood, Crass, Kid Congo Powers, The Wolfgang Press, Coil nebo Nurse with Wound...), v posledních letech se vídá s Antonym Hegartym (Antony and the Johnsons), Baby Dee nebo italskou experimentální skupinou Larsen.

Ve společnosti dvou posledně jmenovaných se objevila v posledních letech také v České republice. Paul Wallfisch je zde také častým hostem. Se skupinou Firewater, s níž nahrál čtyři alba, to sice nevyšlo, ale v čele multižánrového cirkusu Botanica je tady téměř jako doma.

Little Annie a Paul Wallfisch zhmotnili léta společných seancí na albu When Good Things Happen to Bad Pianos, kolekci jazzových standardů a nečekaných coververzí (Tina Turner, U2). Následující Genderful z roku 2010 bylo již plně autorské a jazz a kabaret zde mírně ustupují modernějšímu soundu s triphopovými momenty. Do stejného roku pak spadají jejich poslední koncerty, které navazovaly na výroční turné Marka Almonda, kde Little Annie hostovala.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji za 250 Kč v síti Ticketstream (plus poplatky), v kavárně Potrvá a Rekomandu, zbylé vstupenky budou k dispozici na místě v den koncertu za 350 Kč. Kapacita je omezená.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!