Létání pro začátečníky, divadelní pohádka na Štědrý den a koncert v Krumlově. Týdenní tipy od 18. do 24. prosince

Létání pro začátečníky, divadelní pohádka na Štědrý den a koncert v Krumlově. Týdenní tipy od 18. do 24. prosince 

Vánoční přípravy na neděli jsou v plném proudu a my pro vás připravili pár kulturních tipů, u kterých se můžete na chvíli zastavit a vydechnout.

Ilona Csáková a Michael Hejč

Ilona Csáková vystoupí společně s houslovým virtuózem Michaelem Hejčem v brněnském hudebním klubu První patro v úterý 19. prosince od 19.00 hodin. V sále se rozezní kromě poklidných melodií také hity jako TorneroProč mě nikdo nemá rádAmsterdam a další.

Létání pro začátečníky

Netradiční spojení států ve složení Island, Velká Británie a Německo uvedou do kin 21. prosince premiéru Létání pro začátečníky. Přepracovaná podnikatelka, válečný veterán a výstřední influencerka se svým zakřiknutým partnerem se pod odborným dohledem vydávají pokořit svůj strach z létání. Na konci špičkového kurzu měl účastníky čekat krátký let, místo toho se však vydávají na Island. Odložený let, náhradní nezkušený lektor, turbulence a závada na letadle jsou pak jen začátkem cesty lemované šlamastykami. Když je nesourodá skupina nakonec donucena strávit noc v luxusním hotelu uprostřed islandské pustiny, začíná přituhovat a strach z létání se stává tím nejmenším problémem. Turbulentní komedie Létání pro začátečníky odhaluje ty nejbláznivější lidské vlastnosti, které se ukážou vždy, když se to člověku nejméně hodí.

TIP: Inspiraci na závjej filmů u kakaa, vánočky a dalších pochutin můžete načerpat z našeho článku

Iva Hüttnerová / Obrázky

Výstava olejů a grafik herečky a výtvarnice Ivy Hüttnerové u příležitosti životního jubilea se koná v Galerii v přízemí Novoměstské radnice. Umělkyně se věnuje kresbě přes 50 let. Za tu dobu měla mnoho výstav u nás i v zahraničí. Expozice potrvá do 21. ledna a 6. ledna bude poslední možnost, kdy se s výtvarnicí setkat a odnést si autogram.

Foto: Novoměstská radnice

Světelný park pro celou rodinu

Winter Wonderland se počtem instalací stal největší světelný park na světě. Tvůrci parku se inspirovali v zábavních parcích v Londýně, Paříži, New Yorku nebo Dubaji. Do 29. února se můžete vydat s celou rodinou do světa fantazie a inspirace.

Světelné sochy jsou obrovské, pohádkový zámek má výšku přes 10 m a krokodýl je dokonce průchozí. Mnoho instalací je pohyblivých, víly mávají křídly, květiny mrkají a kola od kočárů se točí. Součástí parku je i mnoho interaktivních atrakcí jako jsou pohádkové kolotoče, veselý vláček, ale také podmořské bludiště, světelný klavír houpačky i pohyblivá vílí křídla.

Klasické Vánoce v Českém Krumlově

Vánoční koncert klasické hudby se uskuteční 22. a 23. prosince v nádherném rokokovém sále v Českém Krumlově. Na programu jsou známé vánoční koledy a slavné klasické skladby – Vivaldiho Čtvero ročních dob, Beethovenova Symfonie č. 5 a Schubertovo Ave Maria a mnohem více.

Foto: Český Krumlov a Region

Pohádka na Štědrý den

Příběh o andělíčkovi, který zaspí zrovna v den, kdy má od dětí posbírat a doručit Ježíškovi všechna jejich vánoční přání se zrodil před více než deseti lety v hlavách herců Karla Zimy a Jarmila Škvrny. Ti na základě jednoduché obrázkové knížky vymysleli divadelní pohádku pro svoje děti. Sami sebe pak obsadili do rolí ponocných Vávry a Šídla, lehce popletených venkovských strejců, kteří však mají dobrá srdce a záleží jim na tom, aby si všechny děti Vánoce užily jak se sluší a patří. Jejich úkolem je včas vzbudit psaníčkového andělíčka. Výkony herců bude doplňovat minimalistická scéna. Pohádka O zapomnětlivém psaníčkovém andělíčkovi se uskuteční 24. prosince od 13.00Divadle Gong.

Ze života Čapka

Divadlo Na Jezerce uvádí hru o Karlu Čapkovi, kterou pro Jezerku napsal Petr Vacek a sám se znovu po úspěchu inscenace Saturnin ujal režie. Novinka s názvem Ze Života Čapka je spojením osudových životních událostí Karla Čapka a jeho děl, které Vacek prolíná nenásilně, s citem a laskavým humorem. Inscenace se uskuteční 28. prosince. V prodeji jsou nyní akční vstupenky za 250 Kč.

Foto: Český Krumlov a Region

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!