Tipy na filmy v zimním prostředí, u kterých se zasmějete a dojmete

Tipy na filmy v zimním prostředí, u kterých se zasmějete a dojmete 

Odreagování v podobě oblíbených českých či zahraničních filmů během dlouhých zimních večerů ocení ne jeden z nás. Připomeňme si pár stálic, nebo naopak ne tolik známých filmových počinů.

Pohádky pro Emu

Petr Miller v podání Ondřeje Vetchého pracuje pro imigrační úřad v Londýně. Jeho hektický život přeruší jednoho dne informace, že v nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvede jako opatrovníka své dcery Emy. Petr je naprosto šokován a klade si otázky – co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Za zády má ráznou sociální pracovnici, která mu celou situaci ještě více zkomplikuje. Ve stejné chvíli se seznamuje s Aňou Geislerovou alias Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci a nemilosrdné úřednici společně předloží romantickou historku.

Pepíno, už toho máme dost! - My taky, Matýsek se posral!

Nezapomenutelná komedie S tebou mě baví svět o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale jejich ženy přijedou na kontrolu, dojde k vážným sporům i komickým situacím. Excelují zde Václav Postránecký, Július Satinský, Pavel Nový, Eliška Balzerová, Jana Šulcová, Zdena Studénková a další.

Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa!

Úspěšná rodinná komedie Marie Poledňákové Jak vytrhnout verlybě stoličku si získala oblíbenost pro svoji autentičnost, vtipnost a jemnost. Dolplňují je skvělé herecké výkony jedinečného Tomáše Holého, Jany Preissové a Františka Němce.

Energický a podnikavý Vašek žije sám s maminkou. Ta se ale po večerech více než jemu věnuje své profesi – baletu. Proto se snaží sehnat mamince nového partnera a sobě náhradního tatínka. Na zimní dovolené narazí na sympatického Luboše. Maminka se však musí nečekaně vrátit do Prahy na záskok do divadla a Luboš alias náčelník Horské služby se nabídne s hlídáním Vaška. To ale Vašek ještě netuší, že se horolezec Luboš s jeho maminkou už dávno zná. Když Luboš vidí, že se na Vaška může ve všem spolehnout, začne si na prstech cosi přepočítávat...

Dřepkins!

Každou zimu pobaví Sněženky a machři díky vynikajícím hereckým výkonům Jana Antonína Duchoslava, Michala Suchánka, Václava Kopty, Radoslava Brzobohatého, Veroniky Freimanové a Evy Jeníčkové.

Studenti druhého ročníku pražského gymnázia jedou na povinný lyžařský kurz. Nikoho příliš netěší, že hlavním vedoucím je přísný profesor Karda, který vzal s sebou dceru Mariku. Kromě profesora tvoří dozor mladá učitelka Hanka, zkušená a skeptická učitelka Boženka a pohledný instruktor Vláďa. Od počátku kurz provázejí vtipné příhody – rozbitá láhev vína, výlet na dívčí pokoj a milostné zápletky.

Prázdniny

V citlivé a zároveň vtipně pojaté romantické komedii se setkává hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda (Cameron Diaz), která touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko, s londýnskou novinářkou Iris (Kate Winstlet), která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se tak rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově. Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou...

Mami, vážně mi nemusíš nikoho dohazovat

Bridget Jonesová (Renée Zellweger) zahání svoji osamělost cigaretami, alkoholem a nezdravým jídlem. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy v podání Colina Firtha, kterého zná z dětství.

Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver (Hugh Grant), který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a Bridgit prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se opije, ale záhy si sepíše novoroční předsevzetí a rozhodne se pro nový způsob života.

Vy jste pan Tumnus?

Sourozencům Lucince, Edmundovi, Zuzaně a Petrovi se během hry na schovávanou ve venkovském sídle podaří pomocí magické skříně dostat do jiného světa. Narnie, v níž se ocitnou, se ukáže být okouzlující a mírumilovnou zemí obydlenou mluvícími zvířaty, skřítky, fauny, kentaury a obry, která je však kvůli prokletí zlé čarodějnice odsouzena k věčné zimě. Děti se pod vedením vznešeného a tajemného panovníka, lva Aslana, odhodlají mocné čarodějnici postavit. Letopisy narnie: Lev, čarodějnice a skříň zobrazují sílu, víru, odhodlání a sourozeneckou kooperaci, skrze které se pokusí prolomit ledové kouzlo a tím navždy osvobodit říši.

Stella

Americký rodinný film, který obohacuje výkon vynikajícího Jana Třísky. Malé Jessie zlomí srdce odchod blízkého kamaráda Andyho. Její rodiče neví, co udělat, aby ji potěšili. Zavolají výstřední tetu Millie, která je známá tím, že procestovala celý svět a ve všem se vyzná. Snad ona dokáže malou Jessie rozveselit. Millie začíná vyprávět svůj příběh o děvčeti Katie a sobovi Stelle.

Stella za pomoci svých kouzel pomůže Katie splnit obrovský sen, stát se krasobruslařkou. Katie se nečekaně dostane do velkých problémů a její přátelství s krásným sobem začne být vystavené mnohým nástrahám. Oba dva však zjistí, že nic na světě se nevyrovná opravdovému přátelství. Prostřednictvím příběhu tety Millie zjistí i malá Jessie, že přátelství může přes všechny nástrahy zůstat uložené hluboko v srdci člověka.

Heidi

Příběh děvčátka z hor vypráví o osiřelé Heidi, jíž se ujme její bezcitná teta a nechá ji přes zimu u dědečka v Alpách. Dvojice k sobě postupně najde cestu, ale když se teta v létě vrátí, odveze Heidi do města. Dívce se z hor nechce, i dědeček je z jejího odchodu roztrpčený. Teta však slíbila jedné bohaté rodině, že se Heidi stane společnicí jejich nemocné dcery Kláry. Dívka se sice s novým prostředím záhy sžije, ale smutek po horách a po dědečkovi sílí. Nakonec se do hor smí vrátit a společně s dědečkem a Klárou zažijí nepopsatelné momenty.

 

Foto: archiv Čsfd

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!