Barbora Hrzánová a Radek Holub se potkají v Dobře rozehrané partii

Barbora Hrzánová a Radek Holub se potkají v Dobře rozehrané partii 

Barbora Hrzánová a Radek Holub se v Divadle Kalich sejdou při Dobře rozehrané partii. Ve středu 8. listopadu 2023 bude mít v Divadle Kalich premiéru komedie vyhledávaného rakouského dramatika Stefana Vögela Dobře rozehraná partie. Autor se slavnostního večera osobně zúčastní.

Zatrpklý stárnoucí vdovec Fred Kowinski (Radek Holub) dávno propadl pocitu, že nic v současném světě pro něj nemá smysl. Dokonce ani vídat se s druhými lidmi... tedy aspoň kromě jednoho starého kamaráda, se kterým pravidelně rozehrává partii šachů.

Nezmůže s ním nic ani jeho syn, ani najaté hospodyně, s nimiž se Kowinski vždy velmi rychle rozloučí. Až do jeho neměnného morousovitého života vstoupí temperamentní hospodyně Rozalie a rozehraje s ním svoji partii, a to nikoliv na šachovnici, v níž se navíc hraje podle jejích pravidel!

Charakter nelidy je pro herce za odměnu.

Komentuje Radek Holub svou roli Freda

Nová jímavá konverzační komedie v sobě skrývá velké téma, a to sílu přátelství, zájmu o sebe navzájem, ochoty si pomoci a být si na blízku, i když to kolikrát není zrovna jednoduché, ale o to cennější je nahlížet na to s humorem. Hru napsal komediograf Stefan Vögel, sám kabaretiér, který umí dobře pointovat jak slovně, tak situačními gagy.

Foto: Divadlo Kalich

Dobře rozehranou partii si vybrali jako svou novou společnou inscenaci herci Barbora Hrzánová a Radek Holub. Spolupracují na ní s režisérkou Lídou Engelovou, se kterou mají za sebou už několik úspěšných titulů.

Po boku hvězdné dvojice diváci uvidí také Lukáše Jurka, Barboru Mošnovou a poprvé na českém profesionálním jevišti po ukončení studia herectví ve Francii se představí Antonín Holub v alternaci s Romanem Tomešem, který se vedle svých úspěchů v muzikálovém oboru poprvé objeví v čistě činoherní roli. 

Inscenace Dobře rozehraná partie bude mít premiéru 8. listopadu v Divadle Kalich za přítomnosti autora.

Foto: Divadlo Kalich 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!